Nok et europeisk land er under angrep: "Skuddene kommer fra Ukraina"

27/04/2022 12:15

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Krigen i Ukraina har gradvis spredt seg utover sine grenser.

Den breakaway republikken Transnistria, en selverklært stat i det tidligere sovjetiske landet Moldova, er under angrep, ifølge "landets" innenriksdepartement.

Transnistria har lenge vært årsaken til voldelige konflikter ettersom regionen har forsøkt å løsrive seg fra Moldova, som Russland har støttet, og mange har fryktet at Russlands president Vladimir Putin kan komme inn i Moldova for å «frigjøre» Transnistria langs linjene for Russlands invasjon av Ukraina.

Nå ser det ut til at krigen i det minste har begynt å spre seg til utbryterrepublikken.

I går rapporterte flere medier eksplosjoner og angrep i Transnistria, som «landets» president kalte terrorangrep, og nå har «landets» innenriksdepartement skrevet på sine nettsider at landet er under angrep.

Det lyserosa området mellom Moldova og Ukraina er utbrytter republikken Transnistria / Foto: Shutterstock

Nettstedet skriver at det i går kveld ble observert flere droner over den moldovske landsbyen Kolbasna i Rybnitsa-regionen, og at disse dronene kom fra Ukraina.

I dag tidelig, rundt 08.45, ble det også rapportert at landsbyen ble avskjediget og at skuddene også kom fra Ukraina.

Innenriksdepartementet skriver at det ennå ikke er noen informasjon om ofrene, men at landsbyen huser «det største ammunisjonslageret i Europa».

Ukraina har lenge sagt at de fryktet at Russland kunne angripe landet fra Transnistria, ettersom den utbryterrepublikken er russiskstøttet.

På tirsdag advarte Ukraina også om at Russland var engasjert i en såkalt «falsk flagg»-operasjon for å få det til å se ut som om Ukraina angriper Transnistria.

Ifølge Ukraina er det Russland som står bak det fordi de ønsker å dra breakaway-regionen inn i krigen.