Nok et mystisk symbol oppdaget på russiske militære kjøretøy og helikoptre

28/02/2022 12:41

Emma

Utland
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Videoer og bilder av russiske militære kjøretøy, som har en mystisk 'V' malt på siden, sirkulerer for tiden på nettet.

Det var ikke engang en uke siden videoer og bilder sirkulerte på nettet av russiske tanker, lastebiler og lignende, som hadde en mystisk 'Z' malt på siden. Les mer om det her.

Nå har imidlertid et nytt og uset bokstav dukket opp - nemlig en "V" – har angivelig blitt oppdaget på siden av blant annet et russisk kamphelikopter.

Det skriver det britiske medie Ladbible

Den hviterussiske journalisten Tadeusz Giczan delte en video av et krasjet russisk kamphelikopter med en «V» på Twitter-siden på sosiale medier.

Klippet er ennå ikke bekreftet, men Giczan hevder at det er et russisk kamphelikopter med opprinnelse fra Hviterussland og at en pilot har blitt "fanget".

"Russiske Ka-52 skutt ned i Hostomel [...]. Du kan tydelig se det 'hviterussiske' V-tegnet. En av pilotene er tatt til fange, sier posten, og hevder at V-skiltet betyr at helikopteret er et av de mange russiske militære helikoptrene og kjøretøyene som kommer fra Hviterussland.

Faktisk, i begynnelsen av konflikten, har det tidligere sovjetiske landet kunngjort at det støtter Russland i konflikten, og at russiske tropper og raketter må angripe Ukraina fra sitt land.

Et annet eksempel på skiltet er sett på en lastebil, som ser ut til å være en form for militær ambulanse. Et bilde av dette er også delt på Twitter.

Lignende tegn sett tidligere

For mindre enn en uke siden , før starten av invasjonen, oppdaget flere journalister russiske militære kjøretøy med et enestående 'Z' -symbol på siden.

På den tiden sa flere eksperter at det sannsynligvis var å kunne se forskjellen mellom de ellers monotone ukrainske og russiske militære kjøretøyene.

En militær kilde sa også på den tiden at det var et tegn på at Russland var klar til å invadere, og det var ikke mange dager før den profetien dessverre gikk i oppfyllelse.