Nordkoreansk high school-elev dømt til døden: Smuglet TV-serie inn til vennene sine

07/12/2021 10:11

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En nordkoreansk high school student har angret grusomt på at han smuglet kopier av den sørkoreanske TV-serien 'Squid Game' inn til sine venner. Nå er han er dømt til døden med skudd.

Den sørkoreanske TV-serien 'Squid game' har vært overraskende vellykket på den amerikanske strømmetjenesten Netflix. TV-serien ble opprinnelig skrevet i 2009, men det var først i 2019 at skaperne bak den kunne finne noen som ønsket å produsere serien.

Siden utgivelsen har serien blitt Netflix mest populære serie. Serien fikk vanvittige 1,65 milliarder visninger i løpet av den første måneden og har blitt det mest sette programmet på Netflix i 94 land.

Et sted hvor populære serier sjelden når er Nord-Korea, spesielt når det er en sørkoreansk serie produsert av et amerikansk selskap. Likevel har en nordkoreansk high school-student klart å smugle sd-kort med kopier av serien inn i landet fra Kina, skriver Radio Free Asia (RFA).  

Gutten som smuglet SD-kortene inn i landet er dømt etter loven 'Eliminering av reaksjonære tanker og kulturer', og dette er første gang den nordkoreanske regjeringen har brukt denne loven i en sak som involverer mindreårige. 

Det skriver BT.

Smuglingen ble oppdaget da nordkoreansk politi fanget syv high school-elever som så på den populære serien.

Gutten som hadde kjøpt kopien av serien i Kina er dømt til døden ved å skytes, mens de resterende seks «bare» har blitt straffet med fem års hardt arbeid i avsidesliggende gruver.

Lærere og administrasjonen ved skolen har også fått sparken, og de forventes også å bli dømt til hardt arbeid i gruvene.

En politimann fra den nordkoreanske Nord-Hamgyong-provinsen sa til RFA: "Det hele startet i forrige uke da en high school-student i hemmelighet kjøpte en USB-pinne som inneholder det sørkoreanske dramaet. Han så showet sammen med noen av sine beste venner i klassen."

Vennene fortalte enda flere kompiser, og så delte de serien. Til slutt ble de nabbet av politiet, som hadde blitt tipset om saken.