Ny lov vil skåne voldtektsforbrytere: Gift deg med offeret ditt og slipp straff

23/04/2017

Anniken Hauge

Utland
En ny lov i Libanon vil la voldtektsforbrytere slippe straff, hvis de bare gifter seg med offeret etterpå.

Det skal være tillatt for menn som har krenket og voldtatt kvinner å slippe straff, hvis de gifter seg med ofrene sine etterpå. 

Slik lyder beskrivelsen av en ny lov som politikerne i Libanon innførte for få måneder siden, men som allerede nå har medført store protester i landet, skriver Ritzau. 

Jean Oghassabia, som er minister for kvinners rettigheter i landet, mener at loven som ble vedtatt i februar ‘hører hjemme i steinalderen’.

 

I følge loven kan en allerede dømt voldtektsmann også slippe straff ved å gifte seg med offeret sitt, og straffefritakelse gjelder også for voldtekt av mindreårige jenter.  

Det har ført til flere protester hvor aktivister i landet har oppfordret innbyggerne til å påvirke politikerne til å droppe den omstridte lovgivningen. 

- Hver eneste dag kan en kvinne bli voldtatt og tvunget til å gifte seg med voldtekstmannen, sa Alia Awada fra den uavhengige libanesiske organisasjonen Abaad.

 

 

 

 

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.