Ny skremmende sak hos dansk politi: "Jeg vil ikke drepe, men jeg kan ikke stoppe"

28/10/2023 18:00

Emma

Utland
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Gjerningsmannens ord sjokkerer - men han nekter straffskyld tross pågripelse.

En 21 år gammel kvinne er pågrepet og siktet for knivstikking av en 46 år gammel lærer i Hyrdehøjskogen i Roskilde.

Mens politiet fortsetter etterforskningen, har det kommet frem at kvinnens dagbok inneholder grusomme setninger som kaster lys over tilstanden hennes.

Setninger som «Vil ha blod, hater støy», «Jeg vil ikke drepe, men jeg kan ikke stoppe» og «Planen er laget og datoen er satt. Folk vil dø», har det kommet frem i dagboken hennes. Selv hevder hun at disse ordene bør tas med en klype salt og er skrevet i 2021 eller 2022, selv om dagboken skal ha blitt skrevet i september, tre dager før knivstikkingen.

Det skriver Presse-fotos.dk.

Under det innledende rettsmøtet viste aktor frem flere sider fra dagboken som inneholdt referanser til hat og drap. Kvinnen forklarte at hun ikke hadde hørt om saken før hun ble arrestert, og at hun var i skogen for å spille Pokémon Go.

Det kom også frem at politiet hadde funnet flere kjøkkenkniver og mindre kniver på rommet hennes, som hun hevdet hun brukte til å kutte selv. Hun uttrykte sinne og frustrasjon over at hun ikke hadde fått nødvendig hjelp fra psykiatrien.

Kvinnen hevdet også å høre stemmer som oppfordret til drap. Hun nektet imidlertid kategorisk for å ha knivstukket noen.

Politiet var i stand til å gjøre arrestasjonen da overvåkingsopptak viste at hun ankom trappeoppgangen, som samsvarte med tidspunktet for knivstikkingen. Hun hadde også på seg klærne som matchet signalet.

Det er fortsatt et mysterium hvorfor kvinnen angrep den 46 år gamle læreren, som aldri hadde sett angriperen før. Den 46 år gamle kvinnen var i livsfare i en periode, men er nå utenfor livsfare.

Den 21 år gamle kvinnen ble varetektsfengslet frem til 16. november og siktet for drapsforsøk, selv om hun nekter straffskyld. Politiets etterforskning fortsetter med å avklare bakgrunnen for den mystiske knivstikkingen i skogen.