Ny video avslører russiske soldaters harde kosthold

17/03/2022 12:38

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En video som angivelig viser et russisk feltkjøkken har avslørt at russiske soldater ikke akkurat får kaviar og champagne til middag.

I dag er det tre ukers jubileum for krigens begynnelse i Ukraina, og til tross for at landets president Volodymyr Zelenskyj har uttalt at forhandlingene om fred med Russland utvikler seg, fortsetter bombene å falle på ukrainske byer.

Senest har et teater blitt bombet i den hardt rammede byen Mariupol, som har lidd tunge angrep de siste dagene som ukrainske myndigheter frykter kunne ha krevd livene til opptil 20.000 sivile.

Ifølge Unilad har imidlertid britisk etterretning  rapportert at Russland «har problemer med å gjennomføre offensive operasjoner på grunn av den ukrainske motstanden».

Dette gjenspeiles på sosiale medier Reddit, der hundrevis av videoer av ukrainske soldater som overtar russiske militære kjøretøy for tiden er fulle.

En av disse videoene ble delt av Reddit-brukeren U / a1b0r for fire dager siden, 13. Mars.

Videoen er ikke bekreftet, men viser angivelig et russisk militært kjøretøy som fungerer som feltkjøkken, som ukrainske soldater har overtatt.

Videoen viser først bilens skitne og gjørmete eksteriør og den slitte førerhuset, og deretter filmet inn i selve lastebilens "kjøkken".

Synet er ikke akkurat appetittvekkende, da det er mange sekker, med det som ser ut som poteter, løk og løk, på det skitne gulvet i lastebilen.

Privatfoto

Film deretter inn i lasterommet bakfra, hvor du kan se løs løk og bokser som ligger rundt på det skitne gulvet.

Så det er angivelig som om de russiske soldatene hovedsakelig lever på poteter, løk og bete, hvis de blir matet i det hele tatt.

Faktisk har det vært flere rapporter om at den russiske hæren har problemer med å skaffe drivstoff, vann og mat, og ifølge Unilad har en amerikansk forsvarsdepartementsrepresentant sagt at mangel på mat og drivstoff sannsynligvis er grunnen til at den lange militære kolonnen på vei mot Kiev stoppet.

Foto: Privat

Videoen avsluttes med å gi en liten omvisning på det russiske feltkjøkkenet, og det ser ikke umiddelbart ut til at det vil bli et "lykkelig smil" hos den danske veterinær- og matadministrasjonen.

Se videoen her