Ny voldsom turbulens: 12 personer skadet

27/05/2024 09:00

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
For noen dager siden omkom en britisk mann i et fly der det var ekstrem turbulens.

Nå er 12 personer skadet på et Qatar Airways-fly på grunn av samme omstendigheter, skriver Sky News. 

Seks passasjerer og seks besetningsmedlemmer ble dermed skadet under en flytur fra Doha til Dublin da det oppsto turbulens over Tyrkia. 

– Ved landing ble flyet møtt av nødetatene fordi seks passasjerer og seks besetningsmedlemmer om bord meldte om skader etter at flyet opplevde turbulens, sier Graeme McQueen, PR-sjef i Daa, som driver Dublin lufthavn.

Han sier også at både flyplasspolitiet og brann- og redningsetaten er til stede, og at flyplassteamet fortsatt vil yte full bistand til passasjerer og flybesetningen. 

Det er dermed andre gang på én uke at flypassasjerer blir skadet på grunn av voldsom turbulens. 

Tidligere denne uken ble også et fly fra Singapore Airlines rammet av så kraftig turbulens i luftrommet over Myanmar at en britisk passasjer døde av et hjerteinfarkt. 

I tillegg er 43 personer fortsatt innlagt på sykehus med skader, hvorav sju er i kritisk tilstand, ifølge Reuters. 

Den voldsomme turbulensen førte til at flyet falt 1800 meter i løpet av få minutter. 

Og ifølge en professor i atmosfærisk vitenskap, bør du bare forvente mer alvorlig turbulens på fremtidige flyvninger. 

«Vi har gode bevis på at turbulensen øker på grunn av klimaendringer», skriver professor i atmosfærevitenskap ved universitetet, Paul Williams, til Dagbladet. 

Han sier også at alvorlig turbulens i klarluft har økt med 55 prosent i Nord-Atlanteren siden 1979. Og de siste spådommene viser at det vil være en ytterligere dobling eller tredobling av alvorlig turbulens de neste tiårene. 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.