OL -atlet dømt til 20 års fengsel

27/07/2021 11:57

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå må Nathan Baggaley (45) belage seg på et langt opphold i fengsel grunnet narkotikasmugling. Han var en av Eirik Verås Larsens største konkurrenter.

Nathan Baggaley, som vant to OL-sølv i padling i Athens i 2004 er dømt til over 20 års fengsel for narkotikasmugling.

Baggaley og hans yngre bror ble begge dømt for å ha prøvd å smugle 650 kilo kokain til en verdi av inntil 200 millioner australske dollar inn i landet.

Dru Baggaley hentet angivelig stoffet fra et skip i internasjonalt farvann, og prøvde å dumpe det da han ble oppdaget av en australsk patruljebåt på vei inn til land igjen.

Forsvarerne hevdet i retten at Dru Baggaley trodde han skulle smugle tobakk, mens Nathan angivelig var uvitende om hele planen.

De ble ikke trodd av retten i Brisbane, der Dru ble dømt som hovedmann bak operasjonen, og Nathan som en aktiv medhjelper.

Baggaley har vunnet OL sølv to ganger i Athens og VM gull i 2002, 2003 og 2005.

Men siden det har Baggaley gjort seg skyldig i flere alvorligere ting. Han ble i 2005 utestengt i 2 år for å ha testet positivt på steroiden stanozolol.

Brødrene ble i 2009 dømt til fengsel for produksjon og smugling av ecstasy, og i 2015 ble de dømt igjen for et forsøk på å produsere methamfetamin og andre narkotiske stoffer.

Men nå er de altså bak trammer de neste 20 årene.

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.