OL -atlet dømt til 20 års fengsel

Foto: Shutterstock

Nå må Nathan Baggaley (45) belage seg på et langt opphold i fengsel grunnet narkotikasmugling. Han var en av Eirik Verås Larsens største konkurrenter.

Nathan Baggaley, som vant to OL-sølv i padling i Athens i 2004 er dømt til over 20 års fengsel for narkotikasmugling.

Baggaley og hans yngre bror ble begge dømt for å ha prøvd å smugle 650 kilo kokain til en verdi av inntil 200 millioner australske dollar inn i landet.

Dru Baggaley hentet angivelig stoffet fra et skip i internasjonalt farvann, og prøvde å dumpe det da han ble oppdaget av en australsk patruljebåt på vei inn til land igjen.

Forsvarerne hevdet i retten at Dru Baggaley trodde han skulle smugle tobakk, mens Nathan angivelig var uvitende om hele planen.

De ble ikke trodd av retten i Brisbane, der Dru ble dømt som hovedmann bak operasjonen, og Nathan som en aktiv medhjelper.

Baggaley har vunnet OL sølv to ganger i Athens og VM gull i 2002, 2003 og 2005.

Men siden det har Baggaley gjort seg skyldig i flere alvorligere ting. Han ble i 2005 utestengt i 2 år for å ha testet positivt på steroiden stanozolol.

Brødrene ble i 2009 dømt til fengsel for produksjon og smugling av ecstasy, og i 2015 ble de dømt igjen for et forsøk på å produsere methamfetamin og andre narkotiske stoffer.

Men nå er de altså bak trammer de neste 20 årene.