Operasjon gikk galt: Kjent sangers død

17/01/2022 08:35

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En mislykket operasjon førte til at den verdenskjente sangeren døde.

Rosa Lee Hawkins, som var en del av den verdenskjente gruppen Dixie Cups, som i 1964 klarte å slå The Beatles til en førsteplass på listene med sin store hit 'Chapel of Love', døde tirsdag i en alder av 76 år i Tampa, Florida.

Ifølge hennes søster Barbara Ann Hawkins, som også var en del av Dixie Cups med sin søster, døde hun som følge av indre blødninger. Disse hadde oppstått som følge av komplikasjoner under en operasjon ved Tampa General Hospital. Det skriver Deadline.

«Chapel of Love» var debutsingelen fra Dixie Cups, noe som bare gjør det enda mer imponerende at gruppen klarte å erstatte The Beatles med «Love Me Do» på no 1 på Billboard Hot 100.

Sangen fikk litt vekkelse noen år senere, hvor den ble brukt som lydspor til Stanley Kubricks film om Vietnamkrigen, Full Metal Jacket, som ble utgitt i 1987.

Rosa Lee Hawkins ble født i New Orleans i 1945. Den velkjente gruppen hun var en del av, startet opprinnelig på et talentshow. Gruppen besto av Rosa Lee Hawkins, hennes søster Barbara Ann Hawkins og deres kusine Joan Marie Johnson, som døde i 2016.

Foto: Shutterstock

En speider for Red Bird Records hørte dem under talentshowet, hvoretter de ble invitert til audition med plateselskapet. De tre kvinnene var i stand til å imponere plateselskapet og fikk derfor kontrakt.

Dixie Cups modtog to guldplader: en for 'Chapel of Love' og en for hittet 'People Say'. De blev optaget i Louisiana Music Hall of Fame i 2007.

Gruppen spilte inn totalt fire album, samt turnerte sammen flere ganger. I 2011 bestemte Johnson seg for å forlate gruppen, men de to Hawkins-søstrene forble mens de trakk inn flere forskjellige erstatninger for Johnson.

Rosa Lee Hawkins etterlater seg søsteren Barbara og en annen søster, Shirley. Hun etterlater seg også sønnen Eric Blanc og to barnebarn.