Oppfordrer til stor folkefestival til tross for mer enn 50.000 smittet om dagen

07/02/2022 10:18

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er nok mange av oss som har gledet oss til å feste og slå oss løs i 2022, og selv de kongelige er tilsynelatende lei av mangelen på festing.

2022 er i tegn på feiring og glede blant mange, som forhåpentligvis er dette året da vi endelig kommer ut av det kalde grepet i koronapandemien og igjen kan feste og feire livets store begivenheter sammen.

I Storbritannia er det ikke annerledes, da året markerer 70-årsjubileet for dronning Elizabeth II, det første platinajubileet for en hersker i landets historie, og så er det forberedt på feiring i landet.

Jubileet fant sted i går, søndag 6. februar, da det er nøyaktig 70 år siden dronningen tok tronen fra sin far, George VI, da han døde i februar 1952.

Det er imidlertid en tradisjon at dronningens jubileer utsettes i noen måneder slik at de kan feires i bedre vær enn hva den britiske vinteren har å tilby.  Det skriver Ladbible

Jubileet er derfor satt til å bli holdt fra 2 til 5 juni 2022, og folket i Storbritannia oppfordres på flere måter til å delta i feiringen i hopetall, til tross for at landet for tiden har mer enn 50.000 daglige infiserte mennesker og at pandemien er på topp mange steder.

Foto: Shutterstock.com

Først av alt er det gjort enkelt for landets innbyggere å delta på arrangementene, da jubileet skal feires i forbindelse med en lengre helg, og de fleste briter er dermed av både torsdag 2.

I tillegg, ifølge Ladbible, er alle invitert til å delta i millioner i feiringen av dronningen rundt om i landet, og en stor konsert vil bli holdt på Buckingham Palace i London, karneval på gatene i hovedstaden og jubileumsmiddager over hele riket.

søndag 5. juni avsluttes det hele med en spesiell «takkedag» der flere kjendiser skal delta - inkludert fotballspillerne Gary Lineker og Gareth Southgate, musikeren Levi Roots, svømmeren Ellie Simmonds og TV-verten Lorraine Kelly.

Det har imidlertid blitt uttalt at feiringen ikke bare skal være en feiring av dronningens jubileum, men også en mulighet til å si takk til naboer, familie, venner, lokalsamfunn, helsepersonell og lignende for deres innsats og hjelp de siste årene under pandemien.

Den britiske dronningens jubileum i sommer kan forhåpentligvis være festen der vi alle kan si farvel til korona og feire at vi kan komme tilbake til en normal hverdag igjen!

 

 

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.