Oppruster atomarsenalet med maksimal hastighet: Ikke redd for å bruke dem

27/04/2022 11:48

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nord-Korea gjenoppruster igjen med atomvåpen.

Det er ikke bare Russland som har atomvåpen og i verste fall kan bruke dem. Nord-Korea har også spesielt kraftige atomvåpen, som angivelig kan avfyres fra Nord-Korea og treffe den amerikanske kysten uten problemer.

Under en nylig militærparade som inneholdt en langdistansemissil og andre våpen, holdt Kim Jong-Un en tale til troppene og fortalte dem og nasjonen:

«Vi vil fortsette å iverksette tiltak for å styrke og utvikle landets atomvåpen i maksimal hastighet.»

Uttalelsene foran den store mengden på Pyongyang Square antyder at provoserende våpentester vil bli videreført i et forsøk på å få innrømmelser fra USA og andre rivaler.

Paraden var ment å markere 90-årsjubileet for Nord-Koreas hær – ryggraden i Kim-familiens autoritære styre – og kommer når landet står overfor pandemirelaterte vanskeligheter og forsøker å lette sanksjonene USA har vært spydspiss for å pålegge atomvåpenambisjoner.

– Atomstyrkenes grunnleggende oppgave er å avskrekke krig, men hvis det oppstår en uønsket situasjon på vårt land, kan ikke våre atomstyrker begrenses til et eneste oppdrag for å forhindre krig, sa Kim Jong-Un, ifølge Sky News.

"Hvis noen styrker, hvem de enn er, prøver å bryte våre grunnleggende interesser, vil våre kjernefysiske styrker ikke ha noe annet valg enn å utføre sitt uventede oppdrag."

Nord-Korea har de siste månedene gjenopplivet utviklingen av atomvåpen med sikte på å tvinge USA til å akseptere Nord-Korea som en atommakt og på samme måte fjerne de lammende økonomiske sanksjonene de er rammet av.