Overvåkning på soverommet avslører: Mann gjør det samme i sengen hver natt - nå vil kona skilles

05/10/2017 10:30

Anniken Hauge

Utland
En kinesisk kvinne har nå fått nok av ektemannen gjennom 30 år, fordi han behandler henne veldig dårlig. Men bare når han sover.

Ekteskap betyr et liv fylt med kompromisser, og det er ikke alltid like lett å være to om alt. 

Etter 30 års ekteskap har en kinesisk kvinne fått nok, og nå vil hun skilles fra sin 60-årige ektemann med etternavnet Wu, skriver britiske Daily Mirror.

Kvinnen er nemlig utrolig lei av at mannen styrer rundt i senga, og slår og sparker henne i søvne. Han har gjort det i flere år, og nå er det blitt så ille at hun ikke lenger har lyst til å være gift med ham - selv om han strengt tatt ikke kan noe for det.

Paret bor i byen Taichung i den vestlige delen av Taiwan, og problemerne i senga oppstod for 10 år siden da mannnen første gang begynte å snakke i søvne. 

Men snakkeriet var ikke det eneste som holdt kona våken. Fem år senere begynte mannen også å dele ut slag under dyna, og spark dytting skjedde hver natt.

Det er så ille at kona nå har gitt mannen besøksforbud. Videre truet hun ham med skilsmisse, hvis han ikke straks la seg inn på en søvnklinikk.

Da mannen endelig la seg inn på Kuang Tian General Hospital, viste det seg at han hadde en alvorlig søvnforstyrrelse. 

På overvåkningsbildene så legene tydelig at Wu lider av en helt spesiell søvnforstyrrelse. Foto: Youtube

REM sleep Behaviour Disorder (RBD) er en søvnsykdom (parasomni) som kjennetegnes av voldsomme bevegelser og adferd under REM (rapid eye movement) søvn.

Det forekommer hos cirka 0,5 prosent av den norske befolkningen.

Lidelsen er ikke farlig for pasienten, som selv ikke er vitende om sine sovevaner. Men den kan være en indikator for mer alvorlige lidelser narkolepsi eller Parkinsons sykdom.

Det finnes medisiner som kan dempe lidelsen og de voldsomme anfallene, men ellers kan man minimere problemet ved å endre sovevaner eller sovestilling.

For kvinnen var det dog tydelig at den middelaldrende mannen hennes led av søvnforstyrrelsen, og legene har nå gitt ham medisin som gir nattero, så kona kan legge seg ved sin manns side igjen i senga - og sende skilsmissepapirene i retur. 

Se en av et av opptakene av mannens urolige nattesøvn nedenfor.