Panikk ombord da passasjerfly mistet enormt med høyde: 'Besetningen gråt og skrek'

16/10/2017 11:45

Anniken Hauge

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et fly på vei fra Perth i Australia til ferieøya Bali satte en støkk i passasjerene ombord da flyet styrtet flere kilometer ned på kort tid.

Bare en time etter Air Asia flyet med retning Bali hadde forlatt rullebanen i byen Perth i Australia, ble det full panikk ombord i flyet.

Flyet forlot byen søndag ettermiddag lokal tid, hvor 145 passasjerer satt forventningsfulle og klare til å senere ankomme populære feriedestinasjonen Bali.

Den gode stemningen ombord tok dog en brå vending da flyet var kommet opp i luften. Flyet falt hele 7000 meter på kort tid, hvilket medførte at trykket i kabinen falt kraftig, og oksygenmaskene ble derfor utløst, skriver avisen Perth Now

Clare Askew, som var ombord på flyet, mener at kabinepersonalet gjorde situasjonen verre. Flere passasjerer henvendte seg til flyvertinnene for å bli beroliget, men opplevde det motsatte.

- Panikken eskalerte på grunn av personalets oppførsel. De var sjokkerte, og ropte og skrev, forteller hun til Perth Now.

- De ble helt hysteriske og ropte "emergency, emergency”. Det var egentlig ikke noe panikk før det, sier en annen passasjer, Mark Bauley.

Etter episoden kom flyet seg tilbake til Perth.

Ingen passagerer kom til skade. I en uttalelse beklager Air Asia for hendelsen, og understreker at passasjerenes sikkerhet er deres ’høyeste prioritet’.

Se video tatt inne i flyet da panikken utbrøt, rett nedenfor: 

 


 

 

 

 

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.