Panisk mor så sin femårige sønn sitte fast under vannet – nå går advarselen hennes verden rundt

01/08/2016 15:45

Anniken Hauge

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En hyggelig dag med familien tok en forferdelig vending, da sønnen Sam plutselig ble sugd ned under vannet og satt fast på bunnen. Nå advarer hun andre foreldre.

38-årige Lucinda Leathes fra London var på ferie i Sør-Afrika med mannen og deres tre barn, da den marerittaktige episoden fant sted. Det skriver The Sun.

Lucinda Leathes satt og så på hennes to små sønner Sam og Alfie, som lekte i et boblebad. Plutselig forsvant den yngste sønnen Sam på fem år under vann – han hadde blitt sugd ned på bunnen av sluket.

Leathes ble fullstendig panisk da det gikk opp for henne at han ikke dykket ned for moro skyld.

- Sam er en god svømmer, og han elsker å være under vann, forklarer den 38-årige moren til tre.

- Jeg kunne se den blå og hvite shortsen hans, men da jeg stakk armen min ned etter ham, fikk jeg panikk. Det var akkurat som å dra i en sementblokk.

Da den lille gutten svømte over avløpet, ble han sugd ned på bunnen, så magen hans dekket hele risten og holdt ham fast.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Lucinda Leathes skrek, da hun ikke klarte å dra opp sønnen sin.

- Jeg trodde at jeg kom til å se Sam dø. Jeg visste at jeg ikke kom til å klare å dra han opp alene, forteller hun.

Barnas far, 38-årige Tim, passet parets åtte uker gamle datter Molly, da han hørte det paniske skriket fra kona i hagen, men det var Lucinda Leathes onkel, som er i 60-årene og i god form, som hoppet oppi vannet.

Dessverre klarte han ikke å få Sam opp, og mens han prøvde, begynte Tim Leathes å trykke på knappene på boblebadet for å skru det av. Allikevel fortsatte det å være på, og suge den lille gutten fast til bunnen.

- Jeg tenkte at det ikke var noen vei utenom. At Sam ville drukne. Hvert sekund føltes som en evighet. Han satt fast i bunnen. Jeg trodde ikke at noen kunne få ham løs, forteller Lucinda Leathes til The Sun.

Tim Leathes hoppet oppi, og da både han og onkelen dro i den femårige gutten, lykkes det endelig å få han løs.

Sam var bevisstløs og blek da han endelig kom opp. Leppene hans var blå, og det var blåmerker på magen hans.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Lucinda Leathes onkel satte Sam på fanget sitt, og kort tid etter begynte han å hoste og kaste opp.

- Han så på meg, og først da forstod jeg at han var i live, forteller Lucinda Leathes om den fryktelige episoden.

Sam våknet og var hysterisk. Han skrek i 20 minutter før han sovnet tungt. På sykehuset fikk familien beskjed om at han heldigvis ikke hadde pådratt seg noen skader på indre organer.

Lucinda Leathes tør ikke tenke på hvordan hendelsen kunne ha utspilt seg, hvis hun hadde vært alene hjemme med barna. I dag er hun mer traumatisert enn Sam, som er tilbake på skolen, og ikke er redd for å svømme igjen.

Lucinda Leathes har valgt å dele historien sin, for å skape oppmerksomhet rundt den oversette faren ved å bade i boblebad.

Hun håper at produsenter vil installere en nød-knapp på nye boblebad , og samtidig advare om styrken som er i sluket.

- Ingen familie skal måtte gjennomgå dette, sier hun.