Par testet positivt for corona etter ferie: «Rømte» fra isolasjonshotell

01/12/2021 15:37

Emma Sletta

Utland
Privatfoto
Privatfoto
Et par fra Spania og Portugal testet positivt for Covid-19 da de landet i Nederland etter ferien i Sør-Afrika. De ble deretter tvunget inn i isolasjon og måtte leve under forhold som var "verre enn fengsel".

Portugisiske Carolina Pimenta og hennes spanske partner Andrés Sanz landet på Schiphol flyplass i Nederland 26. November.

Ifølge BBC hadde Pimenta tatt en negativ PCR-test før flyturen, men hun testet positivt ved ankomst til Nederland. Av de 624 passasjerene på flyet testet 61 positivt for covid-19.

Fra flyplassen ble paret sendt i isolat på Ramada-hotellet 10 minutter unna. Selv om Sanz' test var negativ, valgte paret begge å holde seg isolert da de ønsket å holde sammen.

Paret forlot imidlertid hotellet da Pimenta hevdet at den positive testen var unøyaktig da hun hadde testet negativt på en kviktest på hotellet.

28. november forsøkte de å fly fra Nederland til Spania, men ble arrestert på flyplassen. Isolasjonsstatusen deres endret seg nå fra frivillig til obligatorisk. Derfra ble paret fraktet til et Turberculose sykehus i Haren, hvor de skulle forbli i isolat i ytterligere tre dager.

Pimenta hevdet å leve i elendige fengselslignende forhold på sykehuset.

Hun skrev: 'I går kveld strømmet kloakken inn på badet vårt. Nå ber de meg vente på at en ny PCR-test skal gjøres i morgen. Dette er verre enn fengsel. Det er som om de venter på at jeg skal bli syk for å bevise at de har rett."

På tirsdag, ved hjelp av sin advokat, fikk paret lov til å forlate sykehuset og fly tilbake til Spania.

«Vi er frie!» skrev Pimenta i en melding til BBC.