Pasienter må vente i opptil 12 timer: Hold deg unna med mindre du er døende!

08/04/2022 07:51

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Seks sykehus har sagt at akuttmottakene deres er så presset at folk bør holde seg unna med mindre de er livstruende syke eller skadet.

Det er ikke bare i Norge at helsevesenet er hardt presset etter flere år med koronapasienter, en økende eldrebyrde og ansatte som er misfornøyde med arbeidsforhold og lønn.

I noen deler av Storbritannia er ting faktisk enda verre.

Her er flere av landets akuttmottak så presset at de har kunngjort at innbyggerne bare kan be om deres hjelp hvis det virkelig er alvorlig.

Britiske medier Ladbible skriver at så mange som seks sykehus i landet har kommet med den uttalelsen. 

I en felles uttalelse har seks sykehus spredt over West Yorkshire og Harrogate i North Yorkshire sagt at de er på knærne.

Sykehusene, som dekker et område på rundt 2,5 millioner innbyggere, har sagt at de må prioritere pasienter med akutt sykdom eller akutte skader, da de rett og slett ikke har tid til å behandle alle.

– Sykehus over hele West Yorkshire og Harrogate advarer om lange ventetider for pasienter som skal spiste til akuttmottak på sykehus. I noen tilfeller kan pasienter måtte vente i opptil 12 timer mens behandling for personer med livstruende sykdom eller skader prioriteres, står det i uttalelsen.

"West Yorkshire Association of Acute Trusts (WYAAT)", som er det offisielle navnet på de seks sykehusenes forening [...], oppfordrer pasienter til å møte opp på sitt lokale akuttmottak bare i alvorlige livstruende situasjoner."

Ifølge WYAATs forslag til «Airedale District Hospital», «Bradford Teaching Hospital», «Calderdale &Huddersfield», «Harrogate &District», «Leeds Teaching Hospitals» og «Mid Yorkshire Hospitals».

I stedet oppfordrer sykehusene folk til å ringe til det, som tilsvarende legevakten i Norge, hvis skaden eller sykdommen ikke er akutt livstruende.

Den bekymringsfulle kunngjøringen kommer etter hvert som sykehusene har sett en stor økning i antall pasienter på akuttmottak på akuttmottakene de siste to ukene, ifølge Dr. Andrew Lockey, som er ansvarlig for akuttmottak.

– Det er veldig viktig at folk bare kommer til legevakten hvis de virkelig trenger det. Sykehusene våre er utrolig travle, og folk må vente lenge før de kan tilses, sier han.

 

 

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.