Pensjonert politimann frikjent for drap: Skjøt familiefar over banal krangel

01/03/2022 11:16

Emma

Utland
Privatfoto
Privatfoto
En sak som har vært for retten i åtte år er nå endelig avgjort i USA, men ikke med det utfallet som mange hadde håpet og forventet.

I 2014 ble den 43 år gamle familiemannen Chad Oulson skutt og drept under en tur på kino med sin kone da den pensjonerte politimannen Curtis Reeves ikke var fornøyd med at Chad brukte mobiltelefonen sin under traileren.

Det skriver Ladbible.

Selv om det kan høres voldsomt ut at en slik banal diskusjon skal føre til drap, er det akkurat det som skjedde.

Reeves trakk frem pistolen og skjøt 43 år gamle Chad fordi han hadde blitt så sint at han hadde kastet popkorn i ansiktet på den pensjonerte politimannen.

Chads kone, Nicole, ble også rammet av skuddskader i hånden.

Privatfoto

Etter hendelsen, som fant sted for åtte år siden, ble det selvfølgelig satt i gang et søksmål mot den pensjonerte politibetjenten i Florida, og på den tiden sa han at han fryktet at Chad ville «banke ham opp».

Til tross for sitt tidligere yrke som politimann, forklarte han også under et avhør: "Jeg tror ikke jeg noen gang har fått noen til å komme bort til meg på den måten, og det skremte meg så mye."

Curtis, 79, prøvde å få søksmålet droppet ved å referere til statens kontroversielle 'stand your ground' loven, noe som gir hver borger rett til å gi dødelig motstand hvis man føler seg truet. 

Imidlertid avviste en dommer denne anmodningen, og rettssaken fortsatte, og underveis uttalte Chads kone blant annet at Chad ikke brukte banning under diskusjonen.

Hun forklarte at det føltes som om hånden hennes hadde blitt "blåst av", la hun til: 'Han [Tsjad] tok noen skritt og kollapset deretter. Jeg visste at han var mye verre enn meg."

Ifølge henne spurte Chad: "Hva er problemet ditt? Filmen har ikke engang begynt ennå, sier Reeves.

Så gikk den eldre herren ut og klaget til personalet, hvoretter han kom tilbake og diskusjonen utviklet seg.

Video overvåking viser Chad som tar tak i Reeves popkorn og kastet dem på ham, hvoretter Reeves trakk ut pistolen og skjøt og drepte den 43 år gamle familiemannen med ett skudd.

Rettssaken har nå pågått i omtrent åtte år, men fredag 25. februar ble den avsluttet og Reeves ble funnet «ikke skyldig».

Den eldre mannen fortsatte med å si: "Det var en trist dag for alle på begge sider. Det skulle aldri ha skjedd. Jeg hadde aldri ønsket at det skulle skje, sier han, men han var også glad for at rettssaken var over.

Chads enke, Nicole og andre familiemedlemmer samlet seg etter dommen, ifølge The Daily Mail, på parkeringsplassen, der de klemte og gråt og angivelig uttalte: "Jeg forstår ikke."

 

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.