Pilot løy om erfaring og fløy med mange passasjerer: Nå har dommen kommet

03/04/2022 10:12

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En pilot har fått fengselsstraff for blant annet å ha ligget på CV-en sin for å få jobb hos British Airways.

Det er aldri greit å lyve om dine erfaringer og trening på en CV, men spesielt når du jobber som pilot, må det sies å være ekstremt uansvarlig.

Likevel valgte Craig Butfoy, som har jobbet som pilot i British Airways, å lyve om sin erfaring da han søkte jobb som pilot hos flyselskapet.

Det har nå, ifølge Ladbible, resultert i en fengselsstraff på 12 måneder for den 49 år gamle mannen, som 28. mars ble dømt for to tilfeller av brudd på luftfartsloven og fire tilfeller av bedrageri ved Snaresbrook Court i London. 

Her innrømmet han de to bruddene på luftfartsloven, og ved en tidligere høring innrømmet han de fire bedragerisakene.

Blant annet ble han dømt for å ha skrevet på CV-en sin at han hadde 1610 timers erfaring som kommersiell flypilot, selv om dette ikke er tilfelle.

I tillegg har han også skrevet at han var lisensiert til å fly private jetfly - noe som ikke er sant - og en rekke andre løgner og overdrivelser, som inkluderer en rekke falske kurssertifikater.

British Airways, som han jobbet for i flere år, understreker imidlertid at piloten aldri har vært en fare for flyselskapets passasjerer.

Dette skyldes blant annet at han hadde pilotlisens og aldri var alene om å styre flyet, da flyet deres alltid har to piloter om bord.

British Airways har også uttalt at Butfoy ble suspendert umiddelbart da svindelen ble oppdaget, og at han derfor ikke har fløyet for selskapet på flere år.

En uttalelse fra British Airways sa:

"Sikkerheten til våre kunder og flybesetning er alltid vår prioritet, og den fullt kvalifiserte piloten ble suspendert og en undersøkelse ble lansert så snart BACityFlyer ble klar over eventuelle avvik i ansettelseshistorikken. På ingen tid var det noen risiko for kunder eller kolleger.”

 

 

 

 

 

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.