Politi, ambulanse og brannvesen rykket ut: Minst seks kunder kollapset plutselig med pustevansker

23/05/2022 08:25

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Fredag morgen utfoldet en bisarr hendelse seg i et supermarked.

Fredag morgen begynte kunder i en Sainsburys butikk i West Midlands i Vest-England plutselig å falle over.

Personalet i butikken slo alarm, og flere ambulanser, brannbiler og politibiler rykket ut til stedet, der både butikken og de omkringliggende bygningene ble evakuert, samt at politiet sperret av et større område.

Det lokale brannvesenet har siden varslet at blant annet et hotell, flere butikker og en skole ble evakuert.

Shoppere i Saintsburys butikk i Longbridge kollapset på grunn av pustevansker, og ifølge West Midlands Ambulansetjeneste ble minst seks personer behandlet for pustevansker på åstedet.

"Vi har for tiden å gjøre med en hendelse på Sainsbury's i Longbridge Lane, Longbridge. Vi fikk alarmen rundt klokken 10.m. med meldinger om seks personer som har pustevansker,» sa en talsperson for lokalt politi etter hendelsen.

Personen sa: "Betjentene har rykket ut og butikken er evakuert og folk blir også evakuert fra andre bygninger i området. De seks pasientene blir behandlet av ambulansepersonell på stedet.»

Det gjenstår å se hva som forårsaket pustevansker hos kundene, men det mistenkes at det var et gassutslipp.

– Vi har spesialister som jobber med kolleger fra hele redningstjenesten som er i ferd med å finne ut hva som skjedde. [...], sier den lokale polititalspersonen.

Øyenvitner har forklart at det var en ‘gasslekkasje’, mens andre øyenvitner har beskrevet hvordan kunder i butikken ‘lå på gulvet og gispet etter pusten’.