Politiet deler dette bildet til skrekk og advarsel: Fireåring sitter alene i baksetet på en bil, mens foreldrene sover ut

09/09/2016 17:45

Anniken Hauge

Utland
Foto: City of East Liverpool, Ohio politi
Foto: City of East Liverpool, Ohio politi
Dette barnet kan ikke snakke for seg, men det kan kanskje bildet, håper politiet.

Amerikansk politi i Ohio har høyst uvanlig valgt å dele et bilde av det synet som møtte betjenten Kevin Thompson, da han ba en bilist om å kjøre inn til siden.

Bilen slingret voldsomt før det lykkes betjenten å få føreren av bilen, en 47-årig mann, til å kjøre inn til siden. Bilisten var tydelig ruspåvirket; hadde små pupiller og snøvlet. Den 50-årige kvinnen ved siden av ham skulle på sykehuset, greide mannen å stotre frem, rett før han sovnet bak rattet, ifølge betjenten. 

Foto: City of East Liverpool, Ohio politi

Først da fikk betjenten øye på det virkelig tragiske i saken; en fireårig gutt, som satt pent og ventet i barnesetet bakerst i bilen:

Foto: City of East Liverpool, Ohio politi

Føreren av bilen viser seg å være guttens far, men han var så påvirket av heroin at han på ingen måte var i stand til å ta vare på et barn. Både mannen og kvinnen ble tatt med til sykehuset, hvor de ble behandlet for overdose. Politiet deler nå bildene av situasjonen, i håp om å sette fokus på narkotiske stoffers virkning både på brukeren, men også hvordan familien - slik som gutten - involveres i den farlige atferden:

- Vi føler at det er nødvendig å vise den andre siden av skrekkelige stoff. Vi føler at vi blir nødt til å være en stemme for disse barna, som blir fanget inn i rot som dette. Dette barnet kan ikke snakke for seg, men vi håper at denne historien i det minste vil holde andre rusmisbrukere vekk fra å bruke stoff når de har et barn i sin varetekt, skriver politiet på deres facebookprofil.

- Vi er godt klar over at bildene kanskje er støtende for noen, og det beklager vi selvfølgelig mye for, men det er på tide at den delen av offentligheten som ikke tar narkotiske stoffer ser hva vi håndterer og hvilke syn som møter oss på daglig basis.

Den 47-årige mannen og kvinnen er nå sammen siktet for narkokjørsel, for å sette et barns liv i fare, sinke trafikken, for ikke å ha på sekkerhetsbelte og for å være påvirket av narkotika i det offentlige rom.