Politiet stoppet en 10-åring i bil som flyktet fra moren

24/09/2023 07:30

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Gutten og hans 11 år gamle søster kjørte 320 kilometer i morens bil etter at elektronikken deres ble konfiskert

Politiet i den amerikanske delstaten Florida fikk et stort sjokk tidligere denne uken under en ellers rutinemessig trafikkstopp.

I den hvite sedanen, som ble bedt om å trekke over til siden, var det en 10 år gammel gutt som satt bak rattet, skriver mediet BBC.

Ved siden av ham satt guttens 11 år gamle søster.

Søsknene ble meldt savnet av moren etter at de skal ha stukket av hjemmefra da hun konfiskerte elektroniske enheter deres.

Ifølge avisen The Guardian hadde betjentene forventet å bli konfrontert med biltyver, så de trakk pistolene sine og beordret sjåføren og passasjeren til å gå ut.

Trafikkstoppet, som skjedde klokken 03.50, fant sted i byen Alachua, omtrent 200 mil fra barnehjemmet i North Port.

Offiserer ble fortalt at "begge barna var opprørt på moren sin fordi hun hadde konfiskert deres elektroniske enheter, noe som antas å ha blitt gjort fordi de ikke brukte dem riktig," ifølge en uttalelse fra Alachua Sheriff's Office, ifølge BBC .

I uttalelsen er det videre utdypet at det ikke var grunn til å tro at barna ble mishandlet på noen måte hjemme.

Etter stoppet tok moren deres den tre timer lange turen nordover hjem til henne for å hente barna.

– Våre betjenter snakket lenge med moren deres, som tydeligvis gjør sitt beste for å oppdra to små barn, og hun var veldig mottakelig for anbefalingene hun fikk i forhold til å få hjelp, heter det i uttalelsen.

I Florida kan du få førerkort når du fyller 15 år, men du kan bare kjøre med en erfaren ledsager i bilen før du kan få fullt førerkort ved 18-årsalderen.