Prins Harry: Meghan var en utvei

15/11/2022 12:04

Sofie

Utland
Foto: Shutterstock
Kongehusekspert hevder det var unødvendig for prinseparet å forlate familien slik de gjorde.

Det ble rabalder da prins Harry (38) og kona hertuginne Meghan (41) valgte å forlate Storbritannia til fordel for sistnevntes hjemland, USA.

Ifølge SeogHør har medier hevdet den gang at parets avgjørelse skapte splid i familien. Ifølge kongehusekspert og forfatter Andrew Morton trengte imidlertid ikke paret å forlate både Storbritannia og kongefamilien slik de gjorde; avdøde dronning Elizabeth hadde nemlig stor forståelse for hva de ville gjøre, hevder han.

Forfatteren står bak bøker om både prinsesse Diana, hertuginne Meghan, og senest boken «The Queen: Her Life» om dronning Elizabeth som blir utgitt denne måneden.

- Jeg tror Harry så på Meghan som en vei ut, mener Morton når han gjester podkasten «Pod Save the King», ifølge Expressen.

Han påstår det ikke var nødvendig å forlate familien slik de gjorde, og dronningen, som selv hadde bodd utenlands i to år, hadde forståelse for at de ønsket å flytte fra England.

Dronning Elizabeth og prins Philip bodde nemlig på Malta etter å ha giftet seg, der prins Philip var i marinen.

- Dronningen var alltid forståelsesfull om noen ville ta et steg tilbake i noen år og bare nyte familielivet, hevder Morton.

- De hadde alle mulige planer og tanker om framtiden, men det ble ikke slik de hadde sett for seg. Når det kommer til stykket, har prins Harry en forbannelse som heter karisma, men han hater å være en prins. Og jeg tror Harry så på Meghan som en utvei, mener Morton.