Prins Henrik plutselig innlagt på Rikshospitalet - nå forteller hans gode venn om årsaken

29/01/2018 09:00

Anniken Hauge

Utland
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
Prins Henriks gode venn åpner opp om hans plutselige innleggelse på Rikshospitalet i helgen: 'Det handler om hans generelle helse'.

Prins Henrik ble søndag kveld innlagt på Rikshospitalet i København.

Det opplyser Kongehuset i en kortfattet pressemelding søndag:

H.K.H. Prins Henrik er i kveld blitt innlagt på Rikshospitalet i København. Prinsen har siden begynnelsen av januar oppholdt seg i Egypt og ble for noen dager siden innlagt på sykehuset. Det er i forlengelse av at Hans Kongelige Høyhet nå er kommet hjem for å gjennomgå ytterligere undersøkelser på Rikshospitalet. 

Prins Henriks gode venn Enan Galaly som tilbrakte en del tid med prinsen på ferie i Egypten, forteller til danske BT at innleggelsen ikke har noe med selve ferien å gjøre. Innleggelsen på Rikshospitalet skyldes derimot prinsens generelle helse.

Prins Henrik (83) har vært i Egypt siden begynnelsen av januar, og der har han blant annet sett en del til sin gode venn, hotellkjede-eier Enan Galaly, som avslører at innleggelsen i Egypt og sendere i Køebenhavn ikke handler om plutselig sykdom eller ulykke i det nordafrikanske landet.

- Innleggelsen har ingenting med prins Henriks besøk i Egypt å gjøre. Det har ikke vært en ulykke eller på annen skjedd noe i Egypt som er skyld i innleggelsen. Det har med hans generelle helse å gjøre. Og prinsens helse vil jeg ikke uttale meg om. Det vil jeg la legene hans gjøre, sier Enan Galaly til BT.

Han forteller dessuten at prinsen har nytt ferien sin i Egypt, og at han har tilbrakt mesteparten av tiden sin sammen  med Enan Galaly. 

Prins Henrik ble i juli 2017 operert i lysken og bekkenet for en forsnevring i pulsårene. Kort tid etter ble han overført fra Aarhus Universitetshospital til Skejby Sykehus med en infeksjon i benet.

I september 2017 meddelte hoffet at prins Henrik lider av demens. 

- Diagnosen innebærer en svekkelse av Prinsens kognitive funksjonsnivå. Omfanget av den kognitive svikten er ifølge Rikshospitalet større enn forventet for Prinsens alder og kan ledsages av forandringer i væremåte, reaksjonsmønstre, dømmekraft og følelsesliv og dermed også påvirke samspillet med omverdenen, opplyste Kongehuset i en pressemeddelelse. 

En måned tidligere vakte prins Henrik røre da han offentlig fortalte at han ikke ønsker å blive begravet ved siden av dronning Margrethe.

Kongehuset ønsker ikke på nåværende tidspunkt å opplyse hva prinsens innleggelse på Rikshospitalet skyldes.

Prins Henrik snur ryggen til Danmark: Har slått seg ned i afrikansk land