Prinsesse Benedikte i sorg: Har mistet sin gullklump

19/10/2020 00:54

Emma Sletta

Utland
I disse dager er prinsesse Benedikte trist med god grunn.

De fleste dyreeiere som har mistet et av dyrene sine vet at det kan føles som å miste et familiemedlem. Den følelsen blir ikke mindre jo eldre dyret er. Tvert imot. Jo lenger det har vært en del av familien, jo vanskeligere blir det når tiden kommer for å si farvel. Dette har vært tilfelle nylig i Berleburg. Her har prinsesse Benedikte, prinsesse Nathalie og resten av familien sagt farvel til et firbent medlem av kongefamilien.

Det handler om hesten Digby, som har vært i familiens besittelse de siste 23 år. Det er kongefamilien selv som har avlet hesten. Det betyr også at prinsesse Benedikte spesielt har et veldig nært forhold til den. Det sier BilledBladet.

Først hesten - så prinsessen

Det var prinsesse Nathalies eget valg at det var på tide å si farvel til hesten. Sykdom hadde påvirket dem, og derfor ble beslutningen om å avlive gjort fordi det ble antatt å være det beste for hesten.

Foto Magasinet rapporterer imidlertid at prinsesse Benedikte ble overrasket av Digby i fjor. Det skjedde da hennes 75-årsdag ble feiret med et hesteshow på Koldinghus. Plutselig kom prinsesse Nathalie og Digby inn under finalen. Det brakte glede til prinsessen, da det hadde vært noen år siden hun sist hun hadde sett hesten.

" Det var en veldig stor overraskelse. En fin, stor overraskelse. Det er de samme to barna. Jeg kan ikke nekte for at de firbente er veldig nær hjertet mitt. Med Digby er min gullklump," sa prinsesse Benedikte etter showet til ukebladet.