Putins kjæreste unnslipper sanksjoner av en viktig grunn

25/04/2022 09:39

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nesten hele den indre sirkelen av Vladimir Putin har blitt rammet av tøffe sanksjoner fra både EU, USA og Storbritannia.

En stor del av verdens land gjør for tiden et poeng av å gjøre livet surt for Russlands president Vladimir Putin og hans kjære.

De gjør dette ved å pålegge sanksjoner som begge påvirker dem økonomisk, men også begrense deres evne til å reise rundt i verden.

Imidlertid er det noen av Putins nærmeste som helt unngår å bli rammet av sanksjoner.

En av dem er "Putins hemmelige datter", som har lov til å leve videre i ekstravagant luksus. Les mer om dether

En annen som unnslipper sanksjoner til tross for sitt nære forhold til presidenten, er den 39 år gamle tidligere OL-gullvinneren og parlamentsmedlemmet Alina Kabayeva, som også sitter i styret i kroppen som kontrollerer russiske medier. 

Det er imidlertid ikke derfor mange mener at hun også bør rammes av sanksjoner.

Selv kabayeva er en kraftig person på grunn av sitt yrke og stilling, hun er enda mer fordi hun antas å være Putins hemmelige kjæreste og elsker i lang tid og mor til minst tre av hans barn.

Forholdet mellom de to er relativt skjult for omverdenen, men alt tyder på at den usbekiskfødte kvinnen er Putins elsker, og ifølge The Wall Street Journal spiller hun en viktig rolle i å holde Putins personlige formue skjult. 

Amerikanske  tjenestemenn har  bekreftet at Kabayeva er «mistenkt for å skjule deler av Putins formue», men hun unnslipper sanksjoner fordi «det kan bli sett på som et slikt personlig slag for Putin at det kan forverre forholdet mellom Russland og USA ytterligere».

Amerikanske tjenestemenn sa det til The Wall Street Journal.

Ifølge avisen er det imidlertid en sanksjonspakke klar for Kabayeva.