Putins venn snakker ut om sykdoms rykter: "Det er best at du klapper inn, ellers kommer du til å tilbringe veldig lang tid der det er vanskelig og ubehagelig for deg"

Ramzan Kadyrov (th) står sammen med direktøren for russisk Rostec (tv) og Vladimir Putin / Foto: Shutterstock

Det er fortsatt personer som sterkt avviser ryktene om sykdom av Vladimir Putin.

Et av de viktigste samtaleemnene rundt Russland har vært Vladimir Putins helse i noen tid. Mange mener Putin er alvorlig syk med alt fra kreft til parkinsons.

Les også

Russland: Vi skammer oss ikke

Det er ofte berettiget av hans oppførsel i videoopptak, for eksempel hvor han står klamrer seg til et bord. Videre bør det også være årsaken til krigen som er startet i Ukraina.

Det offisielle Russland har imidlertid flere ganger benektet at det burde ha noe på seg. Men vet egentlig ikke hundre prosent om Putin faktisk er alvorlig syk.

Men det er faktisk ikke noe du bør snakke om hvis det er opp til Tsjetsjenias leder, Ramzan Kadyrov.

Den lille staten nær Russland er en nær alliert av Putin.

Kadyrov har tidligere i krigen hevdet at han og en håndfull tsjetsjenske spesialstyrkesoldater var til stede i Kiev for å ta livet av Volodomyr Zelenskiy, president i Ukraina. Som du vet, skjedde det ikke.

Kadyrov er dermed en lojal tilhenger av Putin.

På onsdag ga Ramzan Kadyrov ut et lydopptak til sine nesten 2,5 millioner følgere på nettstedet Telegram på sosiale medier, der han snakket ut om Putins helse.

- Jeg leste noe tull. at vår president har gått i koma og at de leter etter en erstatning. Jeg vil sjokkere deg. Jeg snakket nylig med presidenten. Han har en veldig vennlig og målbevisst stemme, sier Ramzan Kadyrov, som ifølge TV 2 la til:

"Jeg anbefaler deg: Det er best at du klapper, ellers vil du tilbringe veldig lang tid der det er vanskelig og ubehagelig for deg," sa den tsjetsjenske lederen.

Les også

NATO kunngjør: Vi vil hjelpe langvarig