Rasende vegansk kvinne saksøker naboer for grilling av kjøtt i hagen

02/08/2021 10:20

Emma

Utland
En vegansk kvinne har saksøkt naboene for å grille kjøtt og fisk i hagen

Mange skynder seg å finne frem grillen når været er bra. Imidlertid er ikke alle like begeistret for at luften blir fylt med lukten av grillet kjøtt. Uenigheter om dette har nå ført til en reell nabostrid i Perth, Australia.

Her har en vegansk kvinne, Cilla Carden, bestemt seg for å saksøke naboene sine. Hun har gjort det fordi hun er lei av lukten av grillen som blåser inn i hagen hennes.

Hun mener det har hatt en effekt at hun ikke lenger kan bruke hagen sin, da hun ikke liker «stanken av kjøtt og fisk» fra naboens grillfest. I tillegg er hun overbevist om at grillen har blitt plassert som den er fordi naboene bevisst prøver å irritere henne.

«De setter grillen slik at jeg kan lukte fisken. Alt jeg kan lukte er fisk. Jeg kan ikke bruke hagen lenger,» sier Cilla Carden til australske 9News.

Beslutningen om å saksøke naboene har hun imidlertid ikke tatt over natten. På den annen side har det vært en voldsom strid mellom henne og naboene i noe tid, noe som til slutt har ført til at hun valgte å saksøke dem.

Det handler visstnok ikke om å grille kjøtt og fisk i hagen sin, men om det faktum at det ifølge Cilla Carden er en bevisst og ondskapsfull handling av naboene. Hun mener de bevisst prøver å få røyk og «stank» fra grillen til å blåse inn i hagen hennes.

Imidlertid har hun ikke akkurat hatt mye suksess i rettssalen, da det er vanskelig å bevise at naboene griller med ondskap. 

Cilla har sendt inn ikke mindre enn 400 A4-sider av det hun mener er bevis på at de griller med ondskap.

– Mengden materiale hun har produsert tyder på at denne saken har blitt svært overveldende, sa dommer Peter Quinlan, ifølge BBC, samtidig som hun påpekte at naboene ikke gjør noe galt.

Saken handler imidlertid ikke bare om at Cilla føler seg plaget av «stanken» av naboenes grillede fisk og kjøtt. Den veganske kvinnen føler seg også trakassert av naboenes sigarettlukt og lyden av barna som leker.

– Det har vært ødeleggende, det har vært voldsomt, det har vært bekymringsfullt, jeg har ikke fått sove, sier Cilla, som også understreker at hun ikke er fornøyd med utfallet av saken.