Rekordstor mengde narkotika funnet blant babyservietter: Kokain til en verdi av 90 millioner kroner

02/09/2022 07:43

Emma Sletta

Utland
Foto: U.S. Customs and Border Protection
Foto: U.S. Customs and Border Protection
Mer enn 500 kilo kokain er funnet i et rekordstort beslag.

Fredag var en utrolig god dag på jobb for en amerikansk grensevakt spesielt ved grenseovergangen nær Laredo, Texas, på grensen mellom USA og Mexico.

Ifølge Fox News valgte han å stoppe en Stoughton-lastebil fra 2016 for å undersøke den videre, og det viste seg å være en beslutning som godt kan føre til en liten lønnsbonus.

I lastebilen, som ifølge papirene skulle frakte babyservietter, fant grensevakter en enorm mengde kokain fordelt ut over 1935-pakker.

Alt i alt ble det funnet rundt 695 kilo kokain, som har en gateverdi på nesten 90 millioner kroner, og det er faktisk så stort at det er det største narkotikabeslaget i Texas på to tiår.

Foto: U.S. Customs and Border Protection

Randy Howe, leder for Laredo Border Division, kalte oppdagelsen et «kolossalt, rekordstort beslag», og Alberto Flores, havnedirektør ved Laredo Port of Entry.

– Beslaget er et godt eksempel på verdien av grensekontroll og hvordan det bidrar til å forhindre at farlige stoffer når frem til lokalsamfunnene våre.

Grenseagenter fra den lokale avdelingen og spesialagenter fra U.S. Immigration and Customs Enforment-Homeland Security Investigations undersøker for tiden saken i fellesskap, ifølge en uttalelse.