Rema 1000 deler overraskende beskjed: 21 år gamle Mia bryter normen med én klar beskjed

27/09/2023 13:30

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
21 år gamle Mia fra Rema 1000 bryter normen.

I en bransje som ofte er preget av fordommer og mangel på prestisje, står 21 år gamle danske Mia Rosengreen frem som et lysende eksempel på hvordan lidenskap og ambisjoner kan drive arbeidet.

Hun er ikke bare sous chef i en Rema 1000-butikk, men også en kvinne med en misjon: å bli Danmarks yngste kjøpmann i Rema 1000.

Mias karriere i Rema 1000 startet tilbake i 2020, rett etter at hun var ferdig med videregående. På fritiden jobbet hun i Rema 1000 i den danske byen Kolding og ble raskt hektet på bransjen.

Samtidig vekket det noe i henne å gradvis få mer ansvar, for er det én ting som motiverer Mia, så er det ansvar og vilje til å bli best – og heldigvis så sjefen potensialet og tilbød henne lærlingplass, noe som ble starten på en lovende karriere.

I dag, tre år senere, er Mia nestleder i samme Rema 1000, og i fjor vant hun Rema 1000s pris «Årets Elev».

Mia legger heller ikke skjul på stereotypene som ofte florerer rundt jobben i dagligvarebransjen:

– Jeg tror ikke det er prestisjefylt nok for mange. Det blir ofte sagt at hvis du ikke kan bli noe, kan du alltid bli kasserer et sted. Og det synes jeg er synd, sier hun med brutal ærlighet.

Samtidig ønsker Mia å endre denne oppfatningen ved å vise at jobben innebærer mye mer enn å skanne varer og fylle hyller. Det handler også om databehandling, personalledelse og kundeservice.

Og i tillegg til å være ambisiøs i karrieren, har Mia også et stort sosialt hjerte. Hun brenner for å hjelpe mennesker med psykiske diagnoser og de som er i fleksijobber:

– Å være med på å tro på andre mennesker, slik at de bygger den samme selvfølelsen som jeg har bygget meg selv, det er egentlig det som holder meg i bransjen.

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.