Restauranteier hevdet at muggen kylling var kokt krabbekjøtt: Nå har dommen falt

10/01/2022 09:01

Emma Sletta

Utland
Foto: Waltham Forest Council
Foto: Waltham Forest Council
En britisk restaurant har blitt bøtelagt etter å ha brutt flere matregler.

En restauranteier i Øst-London var i retten i forrige måned over en matsikkerhetssak som har pågått siden 2018.

På den tiden oppdaget matmyndighetene i Storbritannia at restauranten falt langt under hygieniske krav når de undersøkte kjøkkenet under et rutinebesøk.

I restauranten, som ligger i Leyton, øst i London, oppdaget myndighetene både en levende mus og flere, og restaurantens eier, Gaby Kolajo, ble derfor bøtelagt og bedt om å holde stengt til skadedyrproblemet ble løst.

Noen dager senere fikk imidlertid matmyndighetene ham til å servere mat til bursdagsarrangementet i restauranten. Kolajo selv følte at han ikke brøt noen regler da bursdagsfesten fant sted i den delen av restauranten, som var i nr.

Dette var imidlertid ikke en forklaring som ble akseptert av myndighetene, og partiet ble derfor stoppet. Det var imidlertid ikke Kolajos eneste brudd på reglene. Det skriver Ladbible.

Kjøkkenet ble sjekket igjen, og her fant matmyndighetene et kjøkken som kunne få kjøkken fra 'Kitchen Nightmares' til å se rent ut.

Blant annet ble det funnet en beholder med muggen kylling, som Kolajo insisterte på var i orden, siden det ifølge ham faktisk var en tradisjonell Nigerien-tallerken med krabbekjøtt.

Nok en gang ble imidlertid forklaringen hans ignorert, og han endte opp med å gå til rettssak. Et søksmål som på grunn av koronakrisen først ble avgjort i forrige måned, og som endte opp med å koste restauranteieren rundt 110.000 kroner.

Kolajo ble tiltalt og dømt for fire tilfeller, blant annet for å ha ignorert matmyndighetenes pålegg om å holde åpent og for å ha utrygg mat som ikke er egnet til konsum på kjøkkenet.

 

 

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.