Rik mann kjørte 417 km/t på motorveien: Nå er saken avgjort

28/04/2022 08:07

Emma Sletta

Utland
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Det er nå avgjort om den tsjekkiske rik mannen, som i fjor kjørte 417 km/t på den tyske "Autobahn", skal straffes for å ha kjørt så fort.

Den tyske "Autobahn" er kjent for å være et fristed for fartsglade sjåfører, da store deler av motorveien ikke har noen fartsgrense.

Sjåfører står derfor fritt til å kjøre, men hvis du kjører ekstremt fort, kan du risikere å bli dømt for en form for galskapskjøring hvis det anses at du har satt andres liv i fare.

Den tyske påtalemyndigheten mente at den tsjekkiske rike mannen Radim Passer burde bli dømt for dette, da han selv avslørte i en video om våren at han i fjor sommer kjørte i hele 417 km /t på en strekning i Tyskland tidlig på morgenen.

Foto: Youtube

Den vanvittige raske kjøringen ble dokumentert med en mer enn tre minutters video som Passer selv delte på YouTube, der den siden har gått viralt og ble sett mer enn 10 millioner ganger.

Du kan se videoen i bunden av denne artikkel.

Den store oppmerksomheten gjorde blant annet den tyske samferdselsministeren direkte avstand fra saken. Bilprodusenten Bugatti kommenterte også saken, da det nettopp var i en Bugatti at Passer kjørte i ekstremt høy hastighet.

Nå er saken avgjort, og det er fastslått at Passer ikke vil bli straffet, som ifølge bilmagasinet Boosted, det kan ikke bevises at den 58 år gamle rike mannen gjorde noe galt eller satte noens liv i fare med rask kjøring. 

Dette skyldes blant annet at bilen er bygget for å kjøre fort, at motorveien i stor grad var tom, og at vind- og værforholdene var optimale.

Den offisielle rekorden for raskeste kjøring på den tyske 'Autobahn' ble laget av den tyske racerføreren Rudolf Caracciola i 1938 i en Benz W125 Rekordwagen da han kjørte hele 432,7 km/t.