Rørende tekstmeldingskorrespondanse mellom drept russisk soldat og mor lest høyt til FN

01/03/2022 09:45

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En video av Ukrainas FN-ambassadørs tale til FN går for tiden verden rundt.

Videoen har blitt delt av NBC News på videoappen TikTok, hvor den har mottatt 11 millioner visninger i skrivende stund, og her kan du se og høre den ukrainske ambassadøren til FN, Sergiy Kyslytsya, snakke med de andre FN-ambassadørene. 

«Ukrainas [ambassadør] leser det han hevder er en tekstutveksling fra en russisk soldat til sin mor, kort tid før soldaten ble drept,» skrev mediene som en beskrivelse av videoen.

I talen leser Kyslytsyas ut tekstmeldinger som angivelig finnes på mobilen til en avdød russisk soldat. Dette er imidlertid ikke bekreftet.

"Jeg vil gjerne lese fra skjermen på en smarttelefon fra en drept russisk soldat," starter ambassadøren talen, som fortsetter:

"Hallo sønn. Hvordan går det? Hvorfor er det så lenge siden du svarte? Er du virkelig på trening?» og ambassadøren hevder derfor at den russiske soldatens mor ikke visste at han skulle i krig.

Ifølge ambassadøren ble disse meldingene sendt like før soldaten ble drept.

Samtalen fortsetter angivelig med soldatens svar: "Mamma, jeg er ikke lenger på Krim. Jeg er ikke på trening," som moren angivelig spør: "Hvor er du? Pappa spør om jeg kan sende deg en pakke."

"Mamma, jeg er i Ukraina. Det pågår en ekte krig her. Jeg er redd. Vi bomber alle byene og retter oss til og med mot sivile. Vi ble fortalt at de ville ønske oss velkommen med åpne armer,» svarte soldaten angivelig, og forklarte at ukrainerne er så desperate etter å stoppe russerne at de kaster seg under russiske militære kjøretøy.

"Mamma, dette er så vanskelig," avslutter samtalen angivelig. « Dette var øyeblikk før han ble drept,» konkluderte den ukrainske ambassadøren med å si.

Talen ble holdt av ambassadøren til et FN-møte, men det er ikke kjent om tekstmeldingskorrespondansen er ekte, selv om Ukraina hevder det.

Se hele videoen nedenfor, der den også er oversatt til engelsk og med engelske undertekster: