Russisk offiser: Derfor er det ikke en krig

02/05/2022 09:04

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Russland holder fast i at dette ikke er krig i Ukraina.

Krigen i Ukraina har pågått i litt over to måneder nå. For de aller fleste nasjoner blir det referert til enten som invasjonen eller krigen i Ukraina.

Men det er ikke overalt hvor du gjør dette. I Russland har det siden begynnelsen blitt konsekvent referert til som en 'spesiell militær operasjon'.

Den russiske regjeringen har til og med gjort det ulovlig å bruke ord som "krig", "invasjon" eller "angrep" for å beskrive hendelser i nabolandet. Men hvorfor vil du ikke kalle det krig? En russisk oberst svarer nå på det.

Konstantin Sivkov har graden oberst i Russlands militære, fungerer som militæranalytiker i russiske medier, og deretter er han ansatt som visepresident ved Russlands akademi for missil- og artillerivitenskap, etablert av Vladimir Putin.

TV 2 har spurt ham hvorfor russerne fortsetter å tro at dette er en spesiell militæroperasjon og ikke en krig.

Ifølge Sivkov handler det i hovedsak om det faktum at det som betyr noe ikke er hendelsene på bakken i Ukraina, men alt det utenfor eiendommen.

– Den grunnleggende forskjellen mellom en krig og en spesiell militær operasjon er at når en krig starter, blir juridiske, økonomiske og økonomiske forhold til motparten brutt. Dette er helt normalt, og det har ikke skjedd når det gjelder Ukraina, sier Konstantin Sivkov.

Sivkov påpeker at til tross for sanksjoner fortsetter russisk gass å bli transportert til Europa gjennom Ukraina, og at Russland betaler Ukraina for å avlede gassen til andre land i Europa.

Sivkov nevner også at Russland faktisk mottar ukrainske flyktninger.

«Det vilt, en så altomfattende krig – det vil vise seg en fullskala krig – med fullstendig avvikling av relasjoner, er det ingen tvil om det mellom Russland og Ukraina.»