Russland etterforsker "sabotasje" av NATO-enhet: Kan eskalere konflikten svært voldsomt

25/04/2022 14:43

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ifølge Russland er en veldig spesiell enhet til stede i Ukraina.

Russland har angivelig mottatt etterretning om at det er en britisk enhet til stede i Vest-Ukraina. Det er ikke bare en hvilken som helst enhet det gjelder.

Det var angivelig rundt 20 soldater fra 22nd Special Air Service Regiment (SAS), som er den britiske spesialenheten.

Det er dermed en bakkemilitær spesialstyrke, som blant annet kan få informasjon under taktisk vanskelige forhold, håndtere gisselhandlinger, delta i direkte kampoperasjoner og ikke minst utføre sabotasje.

SAS dateres tilbake til 1943, og har dermed dannet grunnlaget for mange av verdens spesialstyrker som Jaeger Corps, Green Berets og Kommando Spezialkräfte.

NATO har så langt holdt soldater ute av Ukraina for ikke å eskalere konflikten, da det veldig raskt kan føre til tredje verdenskrig.

Men skulle den russiske etterretningen vise seg å være sann, kan det endre hele situasjonen betydelig. Storbritannia er medlem av NATO, og hvis SAS er til stede, så er NATO til stede. Og det kan dermed gi en helt ny dimensjon av konflikten.

Det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti siterte i helgen en russisk sikkerhetskilde som sa at det var 20 SAS-soldater i Lviv-regionen som utførte sabotasjeoppgaver. 

Det skriver Metro.

Russisk etterretning og generelle uttalelser om krigen i Ukraina blir for det meste møtt med stor skepsis fra Vesten, men Storbritannia har ikke direkte benektet den påståtte tilstedeværelsen.

En talsmann for det britiske forsvarsdepartementet sa:

«Vi kommenterer ikke spesialstyrker», med henvisning til at spesialstyrker i de aller fleste tilfeller utfører oppgaver som publikum ikke er direkte klar over. Dette er en av de grunnleggende lokalene til en moderne spesialstyrke.

 

 

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.