Russland har ett stort problem

20/05/2022 12:45

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Russland har tilsynelatende skutt seg selv i foten ved å kalle invasjonen av Ukraina en ‘spesiell militær operasjon’.

I Russland kan soldater straffes hvis de nekter å bli utplassert i krigstid.

Derfor bør det ikke være noe problem for det store landet å få nok soldater til invasjonen av Ukraina, siden den russiske hæren består av omtrent to millioner tropper.

Landets president Vladimir Putin har imidlertid tilsynelatende skutt seg selv i foten ved å kalle invasjonen av Ukraina en ‘spesiell militær operasjon’, da det betyr at Russland teoretisk sett ikke er i krig.

Dette betyr at russiske soldater har lov til å nekte å bli utplassert uten å risikere straff, og det gjør de i stor skala.

Det skriver TV 2.

De russiske soldatene vil ikke være kanonfôr i Ukraina, hvor ifølge ukrainske kilder har mer enn 25.000 russiske soldater allerede mistet livet.

Russlands underhus i parlamentet vurderer derfor å la russere over 40 år og utlendinger over 30 år verve seg i militæret for å gi flere soldater, selv om dette for øyeblikket ikke er tillatt.

Det skriver Reuters fra nettstedet State Duma 's (ed. the house of commons) på fredag.

" For bruk av høypresisjonsvåpen, drift av våpen og militært utstyr, er det nødvendig med svært profesjonelle spesialister. Erfaringene viser at de blir det i alderen 40-45 år», leser forklaringen på nettstedet.

Så langt har rundt 150.000 russiske soldater blitt sendt til Ukraina, og det er omtrent 80 prosent av fredsevnen.

Hvis krigen fortsetter, kan det derfor være nødvendig for Russland å erklære krig mot Ukraina og innrømme at det ikke bare er en "spesiell militær operasjon" som finner sted fordi det er "nødvendig".