Russland og Vietnam utdyper samarbeidet med nye avtaler

02/07/2024 20:00

Sofie

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Russland og Vietnam har styrket sitt strategiske partnerskap.

Under president Vladimir Putins besøk i Vietnam, signerte Russland og Vietnam elleve nye avtaler for å utdype samarbeidet, rapporterte en TASS-korrespondent under signeringsseremonien.

Både Putin og den vietnamesiske lederen To Lam kunngjorde sin forpliktelse til å forbedre partnerskapet deres, og markerte 30-årsjubileet for den russisk-vietnamesiske traktaten om vennlige forhold.

Energisektoren

I energisektoren er samarbeidet sterkere enn noen gang.

Det russiske oljeselskapet Zarubezhneft fikk lisens til å bygge ut et område på Vietnams kontinentalsokkel. I tillegg signerte Novatek en samarbeidsavtale med det statseide vietnamesiske selskapet Petrovietnam.

Det russiske direkte investeringsfondet (RDIF) inngikk også en avtale med det vietnamesiske investeringsfondet BVIM.

Utdanning og forskning

Partnerskap innen utdanning og forskning ble også fremhevet i de nye avtalene.

Russiske institusjoner, som det russiske presidentakademiet for nasjonal økonomi og offentlig administrasjon (RANEPA), signerte en avtale om samarbeid med vietnamesiske universiteter, inkludert Hanoi State University og Vietnam Academy of Social Sciences.

Et viktig memorandum ble signert for bygging av et kjernefysisk forsknings- og teknologisenter i Vietnam, tilrettelagt av Rosatom.

I tillegg ble landene enige om å samarbeide for å forbedre laboratoriefasiliteter for å bekjempe epidemier.

I tillegg til disse sektorene ble Russland og Vietnam enige om å forbedre samarbeidet gjennom sine justisdepartementer, skattetjenester og tollmyndigheter

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.