Russland vurderer å trekke seg

19/05/2022 07:46

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det russiske utenriksdepartementet har kunngjort at Russland vurderer å trekke seg ut av flere internasjonale organisasjoner.

Russland har ikke akkurat fått mye støtte fra omverdenen i forbindelse med invasjonen av Ukraina.

Faktisk er det i stor grad bare diktaturstater som Hviterussland, Nord-Korea, Syria og Eritrea som støtter invasjonen.

Ukraina har derimot fått sterk støtte fra nesten alle vestlige land, og mange internasjonale organisasjoner har også straffet eller planlegger å straffe Russland som følge av invasjonen som startet 24. Februar. 

Dette inkluderer Verdens helseorganisasjon (WHO), som for tiden er i dialog med Ukraina om å stenge sine kontorer i Russland.

Dette gjelder også Verdens handelsorganisasjon (WTO), som har gitt Russland dårligere handelsstatus på grunn av invasjonen.

Disse konsekvensene har fått Russland nå til å vurdere å trekke seg fra både WHO og WTO.

Det skriver TV 2

Landets utenriksdepartement har dermed sendt et forslag om å trekke seg fra en rekke internasjonale organisasjoner; inkludert WHO og WTO.

Forslaget er fordi Russlands regjering mener at de internasjonale organisasjonene har sviktet i sine forpliktelser mot Russland fordi de har deltatt i tilbakeslaget mot landets invasjon av Ukraina.

WHO har 193 medlemsland, inkludert Russland, og WTO har 164. Det vil også, Russland , hvis det trekker seg ut, vil være et av svært få land som ikke er medlemmer av de to internasjonale organisasjonene.