Russlands tidligere president: "Så lenge jeg lever, vil jeg gjøre alt for å få dem til å forsvinne"

08/06/2022 12:17

Emma

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dmitry Medvedev gir ikke opp så lett.

Siden 24. februar har avstanden mellom Russland og den vestlige verden blitt enda større. Russland er nå igjen den primære fienden, som ellers opphørte etter Berlinmurens fall i november 1989 og til slutt med Sovjetunionens sammenbrudd i 1991.

Den da nye verdensordenen ble opprettet for samarbeid mellom statene, noe som særlig har vært uttrykt i forbindelse med import av energikilder som gass og olje. Det er et stort problem akkurat nå som alle har lagt merke til når det gjelder stigende priser.

Putins plan om å ‘de-Nazifi’ Ukraina er ikke populær blant alle russere. En av Putins nærmeste allierte støtter imidlertid opp og er samtidig i en kamp mot fienden.

I saken er tidligere president Dmitrij Medvedev, som nå er nestleder i Russlands sikkerhetsråd, hvis leder er nåværende president Vladimir Putin.

Dmitry Medvedev sier tirsdag i et innlegg på Telegram at han vil få en gruppe fiender til å forsvinne. Medvedev utdypet ikke videre hvilken gruppe han snakker om.

Han har imidlertid tidligere kommet med hard kritikk av de vestlige landenes sanksjoner mot Russland etter invasjonen av Ukraina.

- Jeg blir ofte spurt hvorfor Telegram-innleggene mine er så harde. Svaret er at jeg hater dem. De er drittsekker. De vil drepe oss, Russland. Og så lenge jeg lever, vil jeg gjøre alt for å få dem til å forsvinne, skriver Medvedev ifølge TV 2.

Dmitry Medvedev var, i perioden 2008-2012, president i Russland.

Han avløste Vladimir Putin, som igjen avløste Medvedev i 2012.

 

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.