Saken ryster Sverige: Mann voldtok kvinne og dyttet henne ned i 25 meter dyp gruvesjakt

28/04/2022 13:12

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Alle svensker følger for tiden en forferdelig sak der en mann blir anklaget for å ha voldtatt en kvinne og forsøkt å drepe henne ved å dytte henne inn i en dyp gruvesjakt fordi hun ikke ville gifte seg med ham.

Fredag ettermiddag opplevde en svensk mann som var på piknik med barna sine på Norberg i Sverige, 165 kilometer nordvest for Stockholm, noe veldig skremmende.

Midt i den hyggelige pikniken hørte han desperate kvinners skrik fra en dyp gruvesjakt i området.

Politi og redningspersonell ble derfor umiddelbart tilkalt, og etter flere timer var en redningsaksjon en kvinne som ble alvorlig skadet og nedkjølt, ifølge Ekstra Bladet reddet opp av mørket og om lag 25 meter dyp skaft. 

Situasjonen var selvfølgelig svært mystisk, men ifølge SVT avslørte politiets etterforskning at kvinnen, som også hadde blitt voldtatt, hadde blitt dyttet ned i sjakten der hun hadde ligget lenge. 

Mandag kom nyheten om at en mann i 40-åra ble pågrepet og siktet for voldtekt og drapsforsøk.

Mannen har erkjent seg ikke skyldig, og påtalemyndigheten har ikke ønsket å gå i detalj om omstendighetene bak saken eller hvem mannen er.

Den svenske avisen Aftonbladet skriver imidlertid at kvinnen og mannen kjente hverandre før forbrytelsen, og at politiet jobber med en teori om at mannen forsøkte å drepe kvinnen fordi hun hadde avvist forslaget hans. 

Tiltalen sier ifølge avisen at mannen voldtok kvinnen og dyttet henne inn i den 25 meter dype gruvesjakten, fordi hun sa 'nei' til å gifte seg med ham.

Etter redningsaksjonen ble kvinnen fraktet til et nærliggende sykehus med alvorlige skader, men tilstanden er stabil, ifølge SVT.

Det gjenstår å se nøyaktig hvor lenge hun har vært i sjakten, men det er angivelig en stund.

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.