Sarah trådte til da kjæresten var i ferd med å bli kvalt: Grep en hobbykniv og skar opp halsen

11/03/2018 14:45

Anniken Hauge

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Under en fest satte kjæresten mat i halsen, og da reagerte Sarah raskt.

Hvis ens nærmeste er i nød, så vil man gå langt for å hjelpe dem. 

Fartsgrenser og vanlige regler brytes hvis man prøver å redde barna eller kjæresten fra å miste livet.

Det sånn Sarah Glass tenkte da kjæresten hennes forrige måned var i ferd med å bli kvalt under en grillfest. Derfor grep 45-åringen, som til vanlig jobber som jordmor, det nærmeste hun fant og redde kjæresten liv foran en gjeng sjokkerte gjester, skriver Mirror. 

Kjæresten, 50-årige Isak Bester, var i ferd med å bli kvalt av et kjøttstykke som hadde satt seg fast og stengte for luftrøret. Det hjalp ikke å tvinge blokkeringen ut av halsen, og derfor prøvde kjæresten munn-til-munn, men kjøttbiten blokkerte for luftgjennomstrømning.

Sarah tenkte rast da kjæresten hennes var svært uheldig. Foto: Sarah Glass

- Etter cirka åtte minutters munn-til-munn klarte vi ikke lengre å få luft inn i kroppen hans. Kjøttstykket hadde beveget litt på seg, og han begynte å få en veldig ekkel lilla farge i ansiktet. Han holdt på å dø foran øyene våre, sier Sarah Glass til Daily Mail Australia.

Derfor ropte Sarah Glass til de andre gjestene og spurte om de hadde en kniv eller noe annet skarpt, hvorpå hun fikk en hobbykniv av en av de andre.

 

Foto: St. John Hospital

Sarah Glass lagde et lite snitt under kjæresten adamseple, som på legespråket kalles en tracheostomi, som ga kjæresten en ny luftvei og ga luft til lungene.

Tyve minutter senere kom det et legehelikopter og kjæresten ble fløyet til nærmeste sykehus. 50-åringen lå i kunstig koma i nesten tre dager, og var totalt innlagt i en uke. I dag har han det heldigvis helt fint.

Han har i ettertid beskrevet Sarah som en sann heltinne og rost henne for den snarrådige handlingen. Men den rosen tar den 45-årige jormoren med knusende ro:

- Vi hadde ikke noe valg - det var enten det, ellers hadde han dødd. Jeg tror alle hadde gjort det samme, hvis det det var det eneste som kunne holde vår elskede i live, sier hun til avisen.