Siamesiske tvillinger separert etter 10-timers operasjon

24/01/2022 08:23

Emma Sletta

Utland
Privatfoto
Privatfoto
To små siamesiske tvillinger har gjennomgått en maratonoperasjon.

Maggie Altobelli var 20 uker gravid da hun ble fortalt at hun ventet tvillinger, noe hun bekreftet fordi hun følte at magen hennes var større enn hun forventet, og derfor bestemte hun seg for å undersøke videre.

Skanningen bekreftet at hun ventet tvillinger, men det hele tok en tur for noe forferdelig da en lege la merke til at tvillingene hadde samlet seg i magen, som legen aldri hadde sett før.

Da beslutningen om å skille dem kom, var Maggie og hennes mann Don ikke helt klar over hva de skulle svare.

Privatfoto

Ifølge NBC News måtte Maggie se spesialister og flere tester for å finne ut hvor nært forbundet tvillingene var og om det overhovdet ville være mulig å skille dem.

For eksempel, hvis siamesiske tvillinger deler et hjerte, vil det være nesten umulig å skille dem.

Etterfølgende tester viste at babyene - som foreldrene kalte "Hope" og "Faith" før de ble født - var knyttet til leveren, så det var mulig å skille dem, men med stor risiko for at noe ville gå galt.

Paret fra Chicago flyttet til Philadelphia for å utføre fødselen og separasjonen og valgte å samarbeide med Children's Hospital of Philadelphia fordi legene der har erfaring med siamesiske tvillinger.

33-åringen fødte søstrene Addison og Lilianna ved keisersnitt 18. Nnovember 2020.

Privatfoto

Heldigvis hadde hver tvilling sitt eget hjerte, som fjernet en av komplikasjonene ved å skille dem, men det var problemer med å puste.

Lilianna var den største av de to, og da hun begynte å gråte, hadde Addison noen ganger problemer med å puste.

Legene brukte god tid på å forberede seg på separasjonen, inkludert å lage en 3D-modell av jentenes lever for å vise hvordan de var koblet til hverandre og bidra til å finne ut hvordan de skulle skille dem.

10-timersoperasjonen fant sted 13. oktober 2021 og var en overveldende suksess, og familien kunne flytte tilbake til Chicago i desember.

Barna trenger fortsatt pusterør og liker å være nær hverandre, men de får leve et normalt, sunt og langt liv.

 

 

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.