Sjefer lurte de ansatte: Lovet stor julebonus, i stedet ble de testet

07/01/2021 13:21

Emma Sletta

Utland
Et selskap har møtt store motvind etter at de lovet sine ansatte en julebonus, men i stedet valgte å teste dem.

Mange ansatte rundt om i det danske landet får en liten julegave eller en julebonus når det er årstiden. Det er også tilfelle i utlandet, og i det store internettselskapet "GoDaddy" fikk de ansatte noe av en overraskelse da de åpnet sin e-post fra sjefene.

Her ble det sagt at de ansatte hadde gjort det veldig bra, så de ville alle få en julebonus på $ 650, noe som tilsvarer ca 5000 norske kroner.

Men det var akkurat det som var lureriet, julebonusen kunne de skyte en hvit pil på, fordi sjefene hadde ikke til hensikt å gi dem ekstra penger.

E-posten fra ledelsen viste seg å være en test.

Du har dumpet testen

Ledelsen ønsket å sjekke hvor gode deres ansatte var til å unngå å bli lurt av online svindlere, og de hadde derfor sendt denne e-posten til nesten 500 ansatte.

"Happy GoDaddy juleferie. 2020 har vært et rekordår for GoDaddy på grunn av deg. Selvom vi ikke kan feire det sammen på vår årlige julefest, ønsker vi fortsatt å vise at vi setter pris på deg ved å gi deg en $ 650 julebonus," sto det i administrasjonen e-post.

Noen dager senere tikket imidlertid en ny e-post inn, og det ødela det meste av julestemningen i selskapet. Den nye e-posten sa at de mottok denne e-posten fordi de hadde mislyktes i selskapets phishing-test. Personalet ville bli tilbakekalt for et sikkerhetskurs.

De ansatte i 'GoDaddy' var langt fra fornøyd med testen, og på sosiale medier møtte selskapet store motvind. Det fikk ledelsen til å sende ut en unnskyldning i en pressemelding.

«Vi forstår at noen ansatte var sinte over phishing-testen, og at de følte det var ufølsomt, og derfor har vi bedt om unnskyldning», sier selskapet.