Sjokkerte kunder spotter skamløs hyllest i supermarkedet

09/02/2021 08:46

Emma

Utland
En mann sjokkerte flere kunder i et supermarked da han sto og valgte frukt. På overarmen hadde han et bånd med hakekors.

En mann i Melbourne, Australia, besøkte et supermarked fordi han ønsket å kjøpe litt frukt. På den ene overarmen hadde han stolt på seg et bånd med et nazistisk hakekors, som de andre kundene hadde et klart syn på. Det er det News.com.au skriver.

En av Australias ledende borgerrettighetsorganisasjoner har tatt avstand fra den "sykelige" handling, som ble sett på Moorabin Wholesale Farmers Fresh markedet på fredag.

En forferdet shopper ringte politiet etter å ha sett mannen. Til deres store overraskelse ble han fortalt at det ikke var ulovlig å bære et nazistisk hakekors offentlig. Det var derfor ikke noe politiet kunne gjøre.

Dvir Abramovitsj, formannen i Anti-Defamation Commission, sa at "slike forferdelige hendelser" viser behovet for nye lover for å stoppe slike klare visninger av hat.

"Hva blir det neste? Folk som marsjerer med nazistiske flagg? Melbourne er ikke Nazi-Tyskland, og det er nødvendig å stoppe denne kvalmende og skamløse visningen fra folket som støtter Hitler og drapet på jøder,» sa han til News.com.au. "Byen vår bør ikke være et tilfluktssted og et knutepunkt for disse menneskene."

«Australske nazister bør ikke få lov til å skremme noen, og det er rett og slett uakseptabelt å tro at nynazistiske kjeltringer i Melbourne har frihet til åpent å signere med dette symbolet på utryddelse og ondskap, vel vitende om at politiet ikke kan stoppe dem.»

Hendelsen kom bare dager etter at nesten 40 medlemmer av nazigruppen National Socialist Network besøkte Grampians-regionen og byen Halls Gap, som ligger omtrent 150 kilometer nordvest for Ballarat.

Gruppen har åpent beskrevet urfolk australiere som "subhuman", og har oppfordret til en "hvit revolusjon". På nettet har gruppen sagt at migrasjonen var "drevet av ren Cronulla energi".

Abramovitsj sa at slike hendelser gjør det jødiske samfunnet redd og urolig.

"Dette er for å spytte minnet om våre diggere som døde for å beseire det tredje riket og de millioner av fore som døde i hendene på nazistene."

"Tenk deg terroren som en Holocaust-overlevende må ha følt ved å se på dette, og ingen kan føle seg trygge når slike skremmende hendelser får lov til å skje."

"Noe skremmende skjer i vår nasjon, og vi bør alle bli skremt av smitte av fascistisk hat som invaderer våre liv. Jeg gjentar vår oppfordring til regjeringen om å forby offentlig visning av nazismen. Nok er nok."