Sju menn pågrepet: Livestreamet menneskelig kastrering

10/02/2022 09:40

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Syv menn - inkludert en norsk mann kalt "Eunuk Mageren" - er arrestert etter at de livestreamet en kastrering på nettet.

Nord i den britiske hovedstaden London ble det foregått et bisarrt søk her om dagen.

Politiet i bydelen Finsbury Park stormet et bolighus fordi de mistenkte at det var hvor en gruppe menn som hadde filmet og delt videoer av kastrering på mennesker. Det skriver kanadiske medier Vice

Oppdagelsen kommer når politiet har forsøkt å infiltrere et subkulturelt miljø - vise medlemmer kjent som 'nullos' - hvor folk som beundrer kastrering, eller 'kjønnslemlestelse', ferdes.

Kastreringene har angivelig blitt livestreamet på et spesielt nettsted der seerne har måttet betale et ukjent beløp for å se på, og mennene har annonsert sin "virksomhet" fra en profil på sosiale medier Twitter.

Politiet fant blant annet en 44 år gammel norsk mann på adressen, som de brukte tre dager på å lete etter.

Den 44 år gamle mannen, som også har adresse på eiendommen, ble pågrepet og siktet for å ha planlagt å utføre «grov kroppsskade».

Han er angivelig kastrert selv og er evnukk, og ifølge britiske medier The Sun er han kjent som 'Eunuk mate' og driver et filmproduksjonsselskap.

I tillegg til den norske mannen ble ytterligere seks menn pågrepet.

En 'nullo' er medlem av en ekstrem kroppsmodifisering subkultur, hvor hovedsakelig menn har sine kjønnsorganer fjernet og noen ganger også brystvorter fjernet ved kirurgi.

Så de får frivillig kastrering, hvoretter de kaller seg evnukker eller "smoothies".

I Danmark, og de fleste andre steder i verden, er kastrering i stor grad ulovlig, da det bare kan tillates av helt spesielle grunner.

I henhold til retsinformation.dk, avsnitt 13, kapittel 5 i steriliserings- og kastreringsrekkefølgen som følger:

"En person bosatt i dette landet kan få tillatelse til kastrering hvis søkerens sexlyst utsetter ham eller henne for å begå forbrytelser eller forårsaker betydelig åndelig lidelse eller sosial nedbrytning. Avsnitt 2.  Kastrering av personer under 21 år er kanskje ikke tillatt med mindre det er særlige grunner.

Det står også: "Tillatelse til kastrering gis av justisministeren" i § 14.