Skolegutt gjorde lærerinne gravid: Nå får han 39,5 millioner i erstatning

23/08/2016 12:45

Anniken Hauge

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Han var ikke den eneste eleven hun hadde sex med.

En tidligere high school elev fra sør i California, får en massiv erstatning fra skoledistriktet fordi en kvinnelig lærer hadde sex med ham.

Lærerinnen endte med å bli gravid og føde en jente i 2013. Det skriver CBS News

Den nå 21-årige manns advokater og skoledistriktet ble enige om en kompensasjon for tort og svi på seks millioner dollar, hvilket tilsvarer rundt 39,5 millioner kroner.

Lærerinnen, som opprinnelig var anklaget for 41 tilfeller av seksuelle overgrep på mindreårige og oralsex med en person under 18 år. Hun erkjente seg selv skyldig i seks av tilfellene, og inngikk forlik med anklagemyndighetene. Fire av de seks tilfellene hun erkjente var med faren til barnet hennes, mens de to andre var med andre elever.

I 2014 saksøkte den nå 21-årige tidligere studenten både lærerinnen og skoledistriktet.

- Størrelsen på erstatningen viser alvoret og skaden for det unge offeret og hans familie, og det understreker også det ekstreme embetsmisbruket og omsorgssvikt fra skoleledelsens side, som vendte det blinde øye til en kriminell handling av en lærer og ikke greide å beskytte eleven, sier 21-åringens advokat Vince Finaldi.

Lærerinnen hadde et forhold til eleven i mer enn et år. Den seksuelle kontakten begynte sommeren 2012, da gutten var 16 år.

Han var tilstede da datteren ble født, og har det foreldremyndighet med lærerinnen.