Skremmende avsløring fra mann som våknet etter 12 år i koma

20/06/2024 06:00

Sofie

Utland
Foto: Shutterstock
Det er like deler utrolig og skremmende!

Koma er en tilstand av dyp bevisstløshet der personen ikke er i stand til å reagere på stimuli og samhandle med omverdenen.

Denne tilstanden kan være forårsaket av flere faktorer, inkludert hodetraumer, mangel på oksygen, infeksjoner eller forgiftning. Prognosen for en person i koma er ofte dyster, spesielt hvis tilstanden varer lenge. Imidlertid er det også utrolige historier.

En slik historie handler om Martin Pistorius, en mann fra Sør-Afrika som falt i koma i en alder av 12 år og først våknet 12 år senere. Det skriver Senest.

Tragedien

Martin vokste opp som en vanlig gutt helt til den dagen han plutselig ble veldig syk og ble innlagt på sykehus. Legene kunne ikke nøyaktig diagnostisere sykdommen hans og spådde at han ville dø innen noen få måneder.

Martin overlevde imidlertid og havnet i koma. Tilstanden hans ble gradvis verre og til slutt falt han i en vegetativ tilstand hvor han verken kunne kommunisere eller bevege seg.

Legene fortalte Martins familie at han aldri ville komme ut av koma. Men familien nektet å gi opp håpet og brydde seg om ham hver dag i 12 år. De vasket ham, matet ham og tok seg av hans grunnleggende behov mens han lå urørlig i sengen.

Det var en stor belastning for Martins familie å ta vare på ham i så mange år, spesielt fordi han tidligere hadde vært en frisk og aktiv gutt. De snakket med ham hver dag og trodde han ikke forsto noe av det de sa til ham.

Den urovekkende dagen

Etter 12 år våknet Martin opp fra koma og begynte å kommunisere med familien og leger. Det var en utrolig opplevelse for alle, da de hadde trodd at han var hjerneskadet og ikke kunne forstå noe som ble sagt til ham i løpet av disse 12 årene.

Martin sa senere at han hadde vært fullstendig klar over alt som foregikk rundt ham, men at han var fanget i sin egen kropp og ikke kunne kommunisere med noen.

Etter å ha gjenvunnet noen av motoriske ferdigheter og evnen til å kommunisere, begynte Martin å gjenoppbygge livet sitt. Han flyttet til England og fikk en jobb hvor han kunne jobbe hjemmefra og kommunisere via datamaskinen.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.