Skummel baktanke: Gift mann forgiftet sin gravide elskerinne

07/07/2022 11:52

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En gift mann forgiftet angivelig sin gravide elskerinne fordi han ikke ønsket å ha et barn med henne.

41 år gamle Darren Burke fra Windsor, Berkshire, i Storbritannia, har blitt anklaget for å forgifte sin elskerinne med stoffet mifepristone.

Det skriver The Sun.

Mifepristone er et stoff som brukes til å forårsake spontanaborter. Vanligvis brukes den i kombinasjon med misoprostol for å ta abort under graviditet. I de første 63 dagene av svangerskapet er denne kombinasjonen 97% effektiv.

Det er et stoff som er i stand til å blokkere på et hormon som kalles progestoren. Det er et hormon som er nødvendig hvis en graviditet skal fortsette.

Darren Burke var i retten i Ealing Magistrates Court fredag, hvor han ikke ønsket å kommentere saken. Den eneste gangen han snakket ut var i forbindelse med bekreftelsen på hans navn, fødselsdato og adresse, skriver Daily Mirror.

Han jobber for det britiske hjemmekontoret, hvor han er ansvarlig for nødetatenes mobile kommunikasjonsprogram. Mer spesifikt har han derfor en stilling som visedirektør i det britiske hjemmekontoret.

"Jeg forstår at klageren er en elskerinne. Tiltalte er gift med barn og hun er en elskerinne," sier aktor Beata Murphy til retten.

Burke kom ut på kausjon, og skal møte i retten igjen på et senere tidspunkt. Denne gangen skal han møte i Isleworth Crown Court.