Sørgende far besøkte sønnens minnesmerke i all hemmelighet i 13 år - frem til en millionær etterlot en lapp

23/03/2017 15:15

Anniken Hauge

Utland
Faren var redd for at eierne av jorda ville fjerne minnesmerket. Derfor besøkte han det bare om natten. Én dag fant han en lapp ved sønnens minnestein. Den endret alt.

I årevis var mannen bak et minnesmerke i veikanten ved en slette i Richmond, Californien, et mysterium.

Ingen visste hva årsaken var til det lille stedet - og heller ikke hvem det var til ære for. Nå er det blitt kastet lys over saken, skriver NBC News.

Det ble lagt blomster på stedet, stilt opp statuer av engler og satt opp soldrevne lamper langs gjerdet ved et område som var eid av et energifirma. 

- Vi så at det ble vedlikeholdt, men aldri hvem som gjorde, sier direktøren i firmaet Chevron, som eier jorden som grenser til minnesmerket. 

Egentlig hadde virksomheten bestemt å la minnesmerket være. Men i fjor skulle området få en overhaling. Derfor ble det bestemt at det skulle legges en lapp ved minnesmerket, hvor man ba personen som ivaretok det om å ta kontakt. 

Det fikk Ray Olson til å træ frem fra skyggene. Han avslørte at minnesmerket var til ære for sønnen hans, som ble drept av en fyllekjører på dette stedet. Den lojale faren passet på stedet om natten, slik at ingen skulle oppdage ham. Han fryktet at minnesmerket én dag vill bli fjernet, og gikk ut i fra at det var Chevron som skrev til ham. 

Men virksomheden hadde helt andre planer.

Sammen med formannen for nabolagets forening, gikk de i gang med å reise et mer permanent minnesmerke. Det fikk både en benk og et billede av Ray Olsons søn, og ble plassert i en nærliggende park.

Deretter fortsalte de faren at han nå hadde fått et permanent sted å ære sønnen, og at han ikke lengre behøvde å luske rundt om natten. 

- Det viser at folk fortsatt tar vare på andre. Det er håp for verden, sier Ray Olson.

Se videoen nedenfor.