Spesialenhet skal sørge for at barer heller fatøl riktig

23/03/2022 10:36

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Australia har satt opp en enhet for å sikre blant annet at barer ikke snyter kundene sine når de bestiller en øl.

Hvis du noen gang har opplevd å bestille en halvliter på en bar og følt at den ikke har blitt hellt ordentlig - enten fordi det var for lite i den eller fordi det var for mye skum - er hjelpen nå på vei.

I hvert fall for de som bor eller er på ferie i Australia.

Landets Nasjonale Måleinstitutt (NMI) har satt opp en spesialenhet kalt ‘pint police’.

Offiserer fra denne enhetens jobb, ifølge Ladbible, er  å bevege seg rundt i sivile klær på landets barer, diskoteker, puber og lignende og bestille utkast til øl. 

De er satt opp for å undersøke om stolpene heller ølene riktig og dermed sørger for at kundene får det de betaler for.

«Det er viktig at forbrukerne får det de har betalt for», sier landets vitenskaps- og teknologiminister Melissa Price, som sier at offiserer vil undersøke alle typer alkohol og vil sjekke barenes oppmålingsutstyr.

Instituttet skriver på sine nettsider at enheten vil gjøre kontroller i løpet av den kommende uken, og at de forventer å undersøke minst 300 barer, arenaer, diskoteker og lignende. 

Forrige gang en slik «handling» ble lansert i landet var i 2019, da nesten 30 utsalgssteder mottok merknader, som både da og denne gangen kostet/kan koste serveringsplasser så mye som 220.000 australske dollar (1,1 millioner kroner).