Starbucks stenger 130 kafeer permanent

24/05/2022 09:39

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Starbucks har besluttet å stenge 130 kafeer permanent.

For nøyaktig tre måneder siden rullet de første russiske tankene inn over grensen til Ukraina og lanserte en invasjon som skulle vise seg å vare lenger enn forventet.

Krigen fortsetter å rasere videre, og det har uunngåelig enorme konsekvenser for Ukraina og det ukrainske folket, som mister landsmenn hver dag i kampen mot okkupasjonsmakten.

Selv om krigen pågår i Ukraina, påvirkes også den vanlige russeren, da verdenssamfunnet har vendt seg mot Russland.

En rekke sanksjoner fra blant annet EU og USA har rammet Russland vesken, men også et stort antall private selskaper har valgt å straffe Russland for deres beslutning om å invadere Ukraina.

Dette inkluderer McDonald's, som nylig kunngjorde at de har tenkt å selge alle de 850 restaurantene i det store landet, og nå har et annet gigantisk selskap fulgt etter. 

I likhet med McDonald's kunngjorde kaffekjeden Starbucks kort tid etter krigens begynnelse at deres 130 kafeer i Russland ville bli stengt på ubestemt tid, men nå har de tatt samme beslutning som McDonald's om å stenge alle kafeene permanent.

Den verdensomspennende kjeden sier farvel til omtrent en prosent av sin verdensomspennende inntjening og 2000 ansatte når de stenger 130 kafeer i Russland.

Det skriver Unilad.

Kjeden er imidlertid ikke ute etter å straffe uskyldige russere, og de har derfor valgt å fortsette å betale lønn til alle de 2000 ansatte det neste halvåret, så de har tid til å finne en ny jobb.

I forbindelse med den midlertidige nedleggelsen av kafeene i mars sa kjedens tidligere direktør, Kevin Johnson: "Vi fortsetter å se tragiske hendelser utfolde seg, og i dag har vi bestemt oss for å stenge forretningsaktivitet i Russland, inkludert import av Starbucks-produkter."

På den tiden lovet han også at aksjene i Starbucks i Russland skulle selges og at pengene skulle doneres til veldedige organisasjoner som jobber i Ukraina, men nå har kjeden kunngjort at alt vil bli solgt.

Starbucks er derfor snart fortid i Russland.

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.